Premium

Hoorns padeltoernooi in trek bij spelers uit de nationale top tien

Hoorns padeltoernooi in trek bij spelers uit de nationale top tien
Sietsma en Nijholt (overkant net) werden winnaar.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

Met drie spelers uit de nationale top tien kan TV Hoorn terugkijken op een tweede editie van het Yesss Electrical padeltoernooi met een sterk deelnemersveld. Uiteindelijk trokken Robin Sietsma en Sido Nijholt aan het langste eind.

Al is de manier waarop zij wonnen misschien niet helemaal de gewenste. Opponenten Brando Kamp en Mathijs ter Haar moesten immers bij een voorsprong van 7-6 en 3-0 door een blessure opgeven. Iets wat niet wegneemt dat het evenement een succes is geworden en dat de belangstelling groeiende is. ,,Al is er zeker in de lagere klassen nog wel ruimte voor meer deelnemers”, aldus wedstrijdleider René Hart. ,,Maar wat aantallen betreft zitten we wel redelijk op het gemiddelde van de meeste toernooien.”

Zo’n drie jaar liggen de padelbanen aan de Holenweg er nu. En meteen na een jaar proefdraaien wilde de vereniging een serieus toernooi neerzetten. ,,Want je wilt je leden ook iets te bieden hebben.” In de hoofdklasse was dit jaar plek voor acht koppels en het kostte geen grote moeite om dat veld vol te krijgen. ,,We hebben ook een beetje het geluk dat we het enige toernooi zijn in dit weekend. Dus als de betere jongens willen spelen, dan moeten zij wel hiernaartoe komen. Ik zie misschien daarom weer wat nieuwe gezichten.”

De spelers kwamen dit weekend uit heel Nederland om punten voor de ranglijst te vergaren. Vooraf was het lastig in te schatten wie er zou winnen. ,,Het zal ook een beetje afhangen van wie het beste met de warmte omgaat”, denkt Hart.

Een van de spelers is clubtroef Charly Koper. Hij was net als de meeste spelers eerst tennisser, maar raakte de afgelopen jaren bevangen met het padelvirus. ,,Ik was meteen verkocht.” Met twee gelijkgestemden richtte hij zelfs Padelkings op. ,,We geven lessen, organiseren bedrijfsuitjes- en padelreizen. Het is voor een deel mijn baan geworden.”

Ook als speler hoopt de 23-jarige nog stappen te maken. ,,Al ga ik niet naar Spanje (het Europese padelmekka) hoor, zoals veel spelers doen. Daar heb ik simpelweg de tijd niet voor. Het punt is dat alleen de mondiale top 50 er wat aan verdient. Maar hier in Nederland wil ik er wel voor gaan. Al train ik juist door al die activiteiten minder.”

Toch zit Koper inmiddels in de voorselectie voor het EK. Samen met een groep spelers die samenspeelt bij Daalmeer in Alkmaar. ,,We zijn met zijn achten. Een paar daarvan zullen er wel zeker bij zitten. Voor de rest zal het van de vorm afhangen. Die van mij was aan het begin van het seizoen prima, maar de laatste tijd zijn de resultaten helaas minder.”

In zijn thuishaven lukt het Koper ook niet om de eindstrijd te halen. Maar de komende tijd komen er genoeg kansen om zijn vorm terug te vinden. ,, In de wintermaanden is het wat minder, omdat er nog weinig indoorlocaties zijn, maar verder kun je bijna elke week wel ergens spelen. Ik hoef me zeker niet te vervelen”, stelt hij met een glimlach.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen