Fortuna oogst lof met zege op Hollandia

Hoorn

Na de 1-4 overwinning op Ter Leede in het bekertoernooi, oogste Fortuna zaterdag ook lof met een zege op Hollandia. In Hoorn werd de hoofdklasser in een oefenduel met 1-3 verslagen.

Komend weekeinde begint de strijd om de districtsbeker. Had trainer Juan Fernandez Coto niet liever gehad dat de competitie al van start ging? ,,Nee, wij moeten nog veel beter worden voordat we klaar zijn voor de competitie. De organisatie staat op zich prima maar met name conditioneel moet het nog beter. Aan het einde van de wedstrijd zag je spelers tegen het einde van hun kunnen hikken.’’

Toch geven de uitslagen van de laatste weken vertrouwen. ,,Er zit zeker potentie in deze ploeg’’, bevestigt Coto. ,,En een overwinning zorgt altijd voor een goed gevoel, een goede sfeer. De basis, de organisatie, staat nu en van daaruit bouwen we verder.’’

Hollandia begint als hoofdklasser wel volgende week al aan de competitie en begon daarom eerder aan de voorbereiding dan Fortuna. De Wormerveerse voetballers zijn pas drie weken bezig. Trainer Anand Jagdewsing van de gastheren oordeelde dat dit Fortuna ook prima in de hoofdklasse mee zou kunnen draaien.

Fortuna was scherper dan de thuisploeg en kwam via Emre Bilgin op voorsprong. Danyl Plasmeijer verdubbelde die score nog in de eerste helft.

Na de pauze deed Hollandia wat terug via Mukhtar Suleiman. Beide ploegen kregen kansen op doelpunten, maar doelmannen, paal en lat stonden treffers in de weg. Uiteindelijk was het Robin Hoogstra die in de slotminuut de stand op 1-3 bracht. Hij tikte bij de tweede paal een door Nick Snelders verlengde hoekschop in het doel.

Zondag begint het bekertoernooi voor Fortuna met een duel tegen Assendelft. OSV en DWS zijn de overige tegenstanders in deze bekerpoule.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen