OFC verliest seizoensouverture met 2-1 van Groene Ster

OFC-doelman Atam Koroglu meldt zich in blessuretijd voor het doel van Groene Ster. Maar ook deze actie leverde geen succes op.© Orange Pictures/Frank Kerbusch

Daan Keijzer
Heerlerheide

Twee strafschoppen deden OFC zondag in Heerlenheide de das om. De Oostzaanse derdedivisionist begon de competitie met een 2-1 nederlaag bij promovendus Groene Ster. Trainer Eric Heerings zag bovendien Mike Brantjes uitvallen met een knieblessure.

De verwachtingen rond OFC zijn hoog gespannen. De ploeg van trainer Eric Heerings eindigde vorig seizoen na een moeizame start op de derde plaats en werd vervolgens in de nacompetitie door een doelpunt in blessuretijd uitgeschakeld door ASWH. Doelstelling is om die gemiste promotie naar de tweede divisie dit seizoen alsnog binnen te slepen, of in ieder geval lang mee te strijden om de prijzen.

In de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang speelde OFC wisselvallig, maar de overtuigende bekerzege op DOVO (4-2) gaf vertrouwen. Maar het werd dus een valse start. Vooral omdat OFC er in Limburg niet in slaagde de dominantie op het veld om te zetten in doelpunten. Het balbezit en de controle waren weliswaar voor de Oostzaners, echte uitgespeelde kansen bleven uit. Na ruim een kwartier spelen kwam Groene Ster op voorsprong. De thuisploeg kreeg een strafschop voor een overtreding op Cem Unal. Thom Vluggen schoot onverbiddelijk raak: 1-0.

Die Limburgse voorsprong was van korte duur. Na de drinkpauze, die vanwege het warme weer werd ingelast, was verdediger Mike Brantjes namens OFC trefzeker. Hij was mee naar voren gekomen en werd keurig bediend via een voorzet van de zijkant. Na de rust scoorde Groene Ster opnieuw uit een strafschop. Deze keer was hands de aanleiding voor het besluit van de scheidsrechter en werd het buitenkanseje verzilverd door Cem Unal.

OFC zette alles op alles om tenminste nog een punt te veroveren. In blessuretijd meldde zelfs doelman Atam Koroglu zich in het strafschopgebied van de thuisploeg, maar ook deze actie bracht de Oostzaners geen succes.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.