Raketaanval Houthis op Saudisch vliegveld

Raketaanval Houthis op Saudisch vliegveld
Jizan

Op het vliegveld in de Saudische stad Jizan zijn een onbekend aantal doden en gewonden gevallen door circa tien raketten, meldt de Turkse nieuwszender TRT. Die projectielen zouden zijn afgevuurd vanuit Jemen door Houthi-rebellen. Volgens een zegsman van de rebellen gaat het om tientallen doden en gewonden en was het de "grootste Houthi-operatie met dit type wapens".

Volgens de Saudische nieuwszender SPA zijn zeker zes raketten onschadelijk gemaakt door het luchtafweergeschut. Cijfers over slachtoffers of schade werden niet gegeven.

Jizan ligt in het zuidwesten van Saudi-Arabië op ongeveer 50 kilometer van de grens met Jemen. Jemenitische Houthi-rebellen voeren de laatste maanden vaker bombardementen uit op doelwitten in Saudi-Arabië.

De rebellenbeweging heeft al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen. Ook kampt Jemen met een groot voedseltekort.

Hoe groot de schade is na de raketaanval is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.