ZAP haalt zonder Schouwvlieger en Groot ruim uit (9-0) tegen Wieringermeer dat nog op De Bruin wacht

ZAP haalt zonder Schouwvlieger en Groot ruim uit (9-0) tegen Wieringermeer dat nog op De Bruin wacht
Dylan Kuiper gaat achter Ko Kempeneers aan
© Foto Marc Moussault
Slootdorp

Nog niet eens zo lang geleden werd ZAP door Wieringermeer uit het bekertoernooi geknikkerd. Die verhoudingen zijn nu bijgesteld bleek uit een onderling sparringpartijtje in de voorbereiding.

Met aan twee kanten ook een andere insteek van het nieuwe seizoen. De thuisclub treft het niet in de zaterdagse vierde klasse waar omgedoopte zondagverenigingen traditioneel moeten beginnen. Het collectief van trainer Dave Zeijlemaker zal met name inzetten op het supertrio voorin. Waar Kevin de Bruin, de teruggekeerde topschutter, nu nog ontbrak tussen Ko Kempeneers en Thijs Boersma. Zoals hij vanwege zijn werk ook in de competitie niet altijd op het appèl zal zijn.

ZAP miste met Robin Schouwvlieger en Twan Groot nog steeds twee hooggewaardeerde krachten. De Schager spelmaker verwacht over twee weken voorzichtig uit de lappenmand op het trainingsveld te stappen. De verdediger uit ’t Zand moest vernemen dat het herstel van zijn enkelblessure onnodige vertraging opliep. Dankzij het netwerk van trainer Hans de Koning zit er nu ook letterlijk beweging in het medische proces. Maar beiden zullen de nu zo regionaal getinte competitiestart tegen achtereenvolgens Den Helder, VIOS en Kleine Sluis niet halen. De Polderse derby blijft op aandringen uit Breezand overigens twee keer op zondag staan. Treffers van Vrenegoor (3 waaronder nu al de mooiste van het seizoen), Dekker (4), La Croes en grote talent Bram Bark.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons