Hitteprotocol Gooise Heideloop; extra waterpost en advies om voor én tijdens de loop goed te drinken

Jong en oud kan meedoen aan de Gooise Heideloop.© Archieffoto GNR

Marjolein Vos
Laren

In verband met de hoge temperaturen verzorgt de organisatie van de Gooise Heideloop, het sportevenement dat zondagochtend in Laren wordt gehouden, een extra waterpost. Dit zegt Susanne van den Berg namens de organisatie.

,,Het gekke is dat het we ieder jaar zulk mooi weer hebben. En ik moet zeggen: het evemenemt is georganiseerd door de atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo. Dat zijn allemaal zeer ervaren atleten. Zij weten wel hoe je met warmte moet omgaan. Gelukkig starten we vroeg, dat scheelt!’’

Deelnemers aan de Gooise Heideloop zullen na 2,5 kilometer al de eerste waterpost tegenkomen. De tweede staat op 5 en de derde op 7,5 kilometer. ,,We raden deelnemers aan om zelf vooraf goed water te drinken, en ook om goed gebruik te maken van de waterposten’’, zegt Van den Berg.

Zondag wordt de vijfde editie van de Gooise Heideloop gehouden. Ook dit jaar bestaat de loop uit routes voor hardlopers, wandelaars en nordic walkers. ’Tijdens deze ‘lichte cross’ kun je genieten van de bloeiende heide en de schaapskudde’, zo promoot de organistatie de loop, waar naar verwachting zo’n vijfhonderd mensen aan zullen deelnemen.

Het startschot wordt zondag verzorgd door de Hilversumse sportvrouw van het jaar WendyVisser. Zij was al achtvoudig Nederlands kampioen bij het verspringen en bij de hink-stap-sprong. Vorig jaar bereikte ze een topprestatie door wereldkampioen te worden op de meerkamp bij de master 35+.

De routes gaan van de Gooise Heideloop gaan zondag over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide: een jeugdloop van 1200 meter en de afstanden van 5 km en 10 km. De jeugdloop start om 09.40 uur en de 5 en 10 km starten om 10.00 uur. De startlocatie is aan de Hilversumseweg 51 (N525) in Laren, naast Geologisch Museum tegen over La Place. Voor meer informatie: www.gooiseheideloop.nl.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen