Bijtende ’Mechel’ scoort maximaal aantal punten

De Mechelse herder Foster van hondentrainer Peter Rootlieb (witte tuinbroek) zit dreigend voor de pakwerker en wacht nieuwe commando’s af.
© Foto HMC
Hoorn

De inbrekers die het clubhuis van de hondenclub in Hoorn bezochten, mogen van geluk spreken dat Foster er niet rondliep.

Deze driejarige Mechelse herder kent geen pardon, bewijst hij zaterdag tijdens het examen voor hondentrainers. Op commando van zijn baas Peter Rootlieb sprint hij naar de pakwerker en bijt zich onwrikbaar vast in diens arm. Hond en baas slagen glansrijk en worden beloond met de maximale score. Foster heeft volgens de keurmeester ’een uitstekende beet’.

Frituurpan

Kort na de inbraak, waarbij vorig weekend het clubhuis werd leeggeroofd, overwoog de Kringgroep West-Friesland het examen te annuleren. Praktisch alle apparatuur zoals de frituur, tosti-ijzer en de zojuist ingekochte etenswaren bleken verdwenen. ,,Gelukkig kan het toch allemaal doorgaan’’, zegt Barbara Leen op deze zonovergoten dag. Zij plaatste een noodkreet op Facebook en werd overstelpt met aanbiedingen. ,,Van wildvreemde mensen die niets met honden hebben maar toch een geldbedrag wilden doneren .’’ Na berichtgeving in deze krant streken ondernemers de hand over het hart. ,,De accu van de grasmaaier was gestolen. Wil je examens houden, dan moet het gras mooi kort zijn. Toen we een nieuwe accu gingen kopen, kregen we die voor de helft van de prijs mee.’’ De Kinderkledingbank uit Zwaag kwam met een lading nieuwe theedoeken aanzetten en de Texelse hondenclub vroeg meteen het rekeningnummer voor een spontane storting. De nabijgelegen hockeyclub stelde zelfs de kantine beschikbaar. ,,Allemaal positieve reacties’’, stelt Barbara Leen. Al waren er volgens haar ook andere geluiden. Reaguurders die adviseerden ’de hond er op los te laten’, of erger. ,,Maar het overgrote deel had met ons te doen.’’

Vanwege de extreme hitte is het programma enigszins aangepast en bieden de imposante populieren hier aangename verkoeling. Kroketten en frikandellen dansen in de nagelnieuwe frituurpan.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen