MSV Zeemacht moet twee vacatures invullen na vertrek secretaris en beoogd voorzitter Robert Klein

Den Helder

Robert Klein heeft zijn kandidatuur om Jellie Gatowinas als algemeen voorzitter van MSV Zeemacht op te volgen ingetrokken. De oorzaak ligt in een recent intern conflict. Ook legt hij zijn huidige functie als secretaris met onmiddellijke ingang neer.

Gatowinas stopt na dertig jaar bestuurswerk, waarvan vijftien jaar als algemeen voorzitter. Klein had zich als toen nog secretaris van het hoofdbestuur kandidaat gesteld. De opvolging zou tijdens de bijzondere ledenvergadering van donderdag 5 september zijn beslag krijgen.

Gatowinas zegt de ontwikkeling te betreuren. „De bedoeling was om komende week de zaak uit te praten, maar daar kwam Robert dus op terug. Het betekent dat we ons deze week gaan beraden over een oplossing voor de vacante functies.”

Klein vindt het vreemd dat na zijn mededeling via de bestuursapp en een mailbericht, op de afdelingsvoorzitters na, niemand contact heeft opgenomen. „Teleurstellend na zes jaar secretariaat hoofdbestuur en daarvoor heel lang als bestuurslid afdeling zaalvoetbal.”

Bovendien had hij bedenkingen bij de gang van zaken rond het voorzitterschap. „Toen ik werd gevraagd heb ik bedongen dat er tegelijk een nieuwe secretaris benoemd zou worden. Ik zag aankomen dat ik ook die functie zou moeten waarnemen en dat gaat me niet lukken.”

Volgens Klein heeft de grote combivereniging een structureel vrijwilligersprobleem. „Capabele mensen zijn al moeilijk te vinden. Dat ik abrupt ben gestopt is ook een signaal. Ik wil niemand nawijzen want de club moet door, met bestuurlijke vernieuwing. Hopelijk wordt dat opgepikt door leden die Zeemacht ook een warm hart toedragen.”

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons