Premium

Volendam-trainer Jonk ondanks nederlaag tegen De Graafschap met glimlach van veld: ’Veel goede dingen gezien’ [video]

Volendam-trainer Jonk ondanks nederlaag tegen De Graafschap met glimlach van veld: ’Veel goede dingen gezien’ [video]
Doetinchem

De 3-0 nederlaag tegen De Graafschap zorgde voor balende gezichten bij de voetballers van FC Volendam. Trainer Wim Jonk had minder moeite om de nederlaag te verwerken. ,,Ik kan die jongens niets verwijten. Ik heb veel goede dingen gezien. Het grote verschil is dat wij de kansen niet hebben benut en De Graafschap wel op de juiste momenten afdrukte.’’

Het gezicht van verdediger Mike Eerdhuijzen stond enkele minuten eerder een stuk minder vrolijk. ,,Natuurlijk mag je verliezen van De Graafschap, maar je rijdt niet naar Doetinchem om te verliezen. Ik denk dat we zeker in het eerste half uur na rust goed hebben gespeeld. En ook de kansen hebben gehad om gelijk te maken. Helaas scoorden we niet en liepen zij door individuele fouten uit naar 3-0.’’

Eerder deze week kreeg Eerdhuij-zen te horen dat hij in de voorlopige selectie zit van het Nederlandse team voor spelers tot 20 jaar.

,,De derde keer’’, liet hij een klein beetje vrolijker weten. ,,Een keer viel ik af, een keer kwam ik in de definitieve selectie terecht. Het zou mooi zijn als dat laatste twee keer wordt. Dat zou goed zijn voor mijn ervaring. Maar het voelt goed om mijn naam in dat rijtje te zien staan. Allemaal jongens met eredivisie-ervaring of zelfs voetballend in het buitenland. Mooi dat ik daar als jongen van FC Volendam tussen sta.’’

Volendam-trainer Jonk ondanks nederlaag tegen De Graafschap met glimlach van veld: ’Veel goede dingen gezien’ [video]
Mike Eerdhuijzen (rechts): ,,Je rijdt niet naar Doetinchem om te verliezen.’’
© Orange Pictures/Wil Kuijpers

De visies uit het Volendam-kamp weken opmerkelijk genoeg niet af van het beeld dat Graafschap-trainer Mike Snoei had. ,,3-0 is te hoog, dat uitslag geeft de veldverhouding niet goed weer. We hadden het bij vlagen heel moeilijk, kwamen flink onder druk te staan. Maar sloegen, zoals Wim Jonk al aangaf, op de juiste momenten toe.’’ De oefenmeester knikte even. ,,Maar daar hebben we dan ook de ervaring voor.’’

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie en wil het verloren terrein zo snel mogelijk terugwinnen. Volendam heeft als belangrijkste eerste doelstelling het enthousiasme rond de club terugwinnen en vast te houden. Vooralsnog bevinden beide clubs zich op de juiste weg om aan de doelstelling te voldoen. De Graafschap heeft na drie wedstrijden nog geen punt gemorst en de spelers van Volendam slaagden er ondanks de ruime nederlaag ook in Doetinchem in om de handen van de driehonderd meegereisde supporters op elkaar te krijgen.

Stef Nijland bracht De Graafschap na een kwartier voetballen aan de leiding: 1-0. Derry John Murkin was het dichtst bij de gelijkmaker. De jonge aanvaller ’vergat’ echter om zijn schoen tegen de bal te zetten. Twintig minuten voor tijd maakte Murkin plaats voor Darius Johnson. De debuterende Engelsman, die in de voorbereiding veel indruk maakte, kreeg echter niet de mogelijkheid om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Want na de wissel sloeg De Graafschap binnen vier minuten twee keer toe. Eerst was het Ralf Seuntjes, die de stand op 2-0 bracht en even later boorde Mohamed Hamdaoui de Volendamse hoop definitief de grond in: 3-0.

Mogelijk wordt de selectie van Volendam in de komende dagen versterkt met Leon Maloney. De aanvaller van Portsmouth maakte tijdens een trainingsstage voldoende indruk op de technische staf om de club een poging te laten doen de speler los te weken van zijn huidige werkgever.

Graafschap-Volendam 3-0

18. Nijland 1-0, 72. Seuntjens 2-0, 75. Hamdaoui 3-0.

De Graafschap: Jurius, Van de Pavert, Tutuarima, Seuntjens, Nijland (57. Vet), Thomassen, Schuurman, Van Huizen, Breinburg (84. Hilderink), Owusu, Hamdaoui (76. Helder).

FC Volendam: Bakker, Fadiga, Tol, Eerdhuizen (76. Visser), Smal, Plat, Doodeman (71. Johnson), Veerman, El Azzouzi, Vlak, Murkin (63. Kaars).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen