Zaanse korfbalclub Furore wordt ’satellietclub’ KZ

Assendelft

Furore wordt een soort ’satellietclub’ van Koog Zaandijk. Komende donderdag wordt in Assendelft, voorafgaand aan de wedstrijd van Furore tegen ZKC in de Zaankanter Cup, het contract voor de samenwerking getekend door beide korfbalclubs.

In het voetbal is het een bekend fenomeen en ook in andere sporten, maar volgens commerciële man en oud-speler van de Kogers Tim Bakker is het in het korfbal nieuw. ,,Zeker in de Zaanstreek. Het idee is om elkaar sterker te maken en we zetten nu de eerste stap. KZ gaat helpen om het niveau van de opleiding bij Furore omhoog te brengen en talenten bij die club zouden dan bij KZ hogerop kunnen komen.’’ Om zeven uur wordt er op sportpark De Omzoom voor deze gelegenheid een clinic gehouden. Om half negen is het duel Furore-ZKC.

Woensdagavond (ook om half negen) speelt KZ de traditionele topper van de Zaankanter Cup in Wormer tegen Groen Geel. Deze verenigingen zullen elkaar komend seizoen ook tweemaal treffen in de zaalcompetitie, nu Groen Geel als hoofdklassekampioen gepromoveerd is naar de korfballeague.

Het traditionele Zaanse voorbereidingstoernooi met alle acht de regionale clubs ging donderdagavond van start. KZ won thuis met een combinatie van het tweede en derde team met 18-11 van Roda en Groen Geel had in Zaandam weinig moeite met ZKV (10-18). ZKC versloeg OKV met 22-16 en de enige verrassing was de winst van Zaandam Zuid op tweedeklasser Furore (16-14).

Cock Hendriks

Bij OKV stond Cock Hendriks langs de kant als trainer. Hij volgt het duo Niels Bolhoeve/Ruben van Halderen op, dat in Oostzaan na één seizoen alweer vertrok omdat het niet klikte met de selectie. De 67-jarige Purmerender was eerder in het seizoen 2009/2010 een jaar actief bij OKV. De laatste jaren werkte hij in de regio Haarlem bij diverse clubs: Rapid, Haarlem, Kios en SDO.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen