Strenge controle bij harddraverij Heemskerk

Strenge controle bij harddraverij Heemskerk
Grote drukte langs de kortebaandraverij in Heemskerk.
© Foto on Pichel
Heemskerk

De harddraverij Heemskerk controleert bezoekers dit jaar streng, waarschuwt voorzitter Gerard Post Uiterweer. Hij verwacht 5 september weer acht- tot tienduizend mensen langs het parcours.

Kliko’s mogen de baan op zo lang ze leeg zijn. Drank in blik of plastic mag mee naar binnen, maar glas is ten strengste verboden en wordt bij de entrees in beslag genomen. Ook partytenten en andere grote obstakels zijn uit den boze. Alleen kleine statafels zijn toegestaan. Eigen geluidsinstallaties zijn niet toegestaan.

„We vinden het vervelend dat we al die regels moeten stellen’’, zegt Post Uiterweer. ,,Maar met de combinatie van zoveel drukte en de paardensport hebben we geen keus. Paarden kunnen schrikken van zware bassen en harde muziek, met alle risico’s van dien. Daarom vragen we zelfs de bewoners van de Marquettelaan in hun tuin het geluidsniveau beperkt te houden.”

„Je hoort elk jaar wel mensen die zich eraan storen dat vier euro entree moet worden betaald”, aldus Post Uiterweer. ,,Maar wie zich realiseert aan hoeveel eisen moet worden voldaan, moet het toch begrijpen. Zonder de contributies, de entreekaartjes, de sponsors en de opbrengsten uit de totalisator zou de draverij ieder jaar een schip van bijleg zijn.

,,Zelfs als je de paarden wegdenkt, is het een uitdaging om alles in orde te hebben. Een paar kilometer hekwerk, tachtig kuub zand, zeventien beveiligers, vier toiletwagens, zestien plaskruizen en een handvol chemische toiletten, vier grote led-schermen, alle audioversterking die er te krijgen is en de totalisatorkassa’s.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons