KPN gaat internetkabel langs Oud-Eemnesserweg geheel vernieuwen

© ANP XTRA
Eemnes

De bewoners van de Oud-Eemnesserweg, parallel aan de A1, zijn binnenkort verlost van hun internetproblemen. Dat belooft KPN.

Vorige week werd de kabel voor de zoveelste keer stuk getrokken, ditmaal bij maaiwerkzaamheden in de berm. Ondernemers en particulieren zaten tot hun grote ergernis opnieuw zonder internetverbinding.

De KPN heeft inmiddels een reparatie verricht en bezweert binnenkort serieuze maatregelen te gaan nemen om te voorkomen dat zich nogmaals kabelbreuken en internetstoringen zullen voordoen. Een woordvoerder van de telecomgigant: „We gaan de verbinding op deze locatie in Eemnes opnieuw aanleggen. En dan meteen ook wat dieper in de grond. We betreuren dat er steeds problemen zijn ontstaan, al kunnen wij daar zelf niet veel aan doen omdat het te maken heeft met werkzaamheden door andere partijen daar ter plaatse.”

De kabelbreuken doen zich met regelmaat voor sinds de herinrichting van de A27 en A1 en de aanleg van een geluidswal tussen de rijksweg en de Oud-Eemnesserweg. Er werd door aannemers gegraven en daarbij werd de KPN-kabel een aantal keer geraakt. Volgens ooggetuigen en buurtbewoners lag de kabel sinds enige tijd gewoon in de berm, bovengronds.

„Dat is mij niet bekend”, aldus de KPN-woordvoerder. „En als dat zo is, dan hoort dat niet zo te zijn. We hebben inmiddels een totale vervanging van de kabel in werking gezet. Wellicht moet er eerst nog een vergunning voor werkzaamheden worden afgegeven, maar daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag.”

Meer nieuws uit Gooi