Werkloosheid Haarlemmermeer is historisch laag maar toch nog 2.064 uitkeringen

Hoofddorp

Achttien procent van de bijstandsgerechtigden is statushouder. Vorig jaar kwamen er 152 bij maar stroomden er 111 weer uit. „Bij deze groep zien we dat met een intensieve begeleiding de uitstroom naar werk toeneemt’’, aldus de gemeente Haarlemmermeer.

Het werkloosheidspercentage in Haarlemmermeer is met 3,2 procent historisch laag. Vier jaar geleden zat nog 6,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

In Haarlemmermeer zijn, mede door de luchthaven Schiphol en aanverwante bedrijvigheid, veel banen voorhanden. Daardoor is de zogenaamde arbeidsparticipatie hoog: 72 procent. Wie even zonder werk zit komt, al dan niet met hulp van gemeente en instanties, relatief snel weer aan een nieuwe betaalde baan. Er kwamen in 2018 in totaal 525 bijstandsgerechtigden bij, terwijl er 563 een betaalde baan vonden.

Er zijn 2.064 inwoners die een volledige bijstandsuitkering krijgen en nog eens 242 die een aanvulling op hun inkomen krijgen. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Haarlemmermeer.

Jongeren (18 tot 27 jaar) zitten gemiddeld anderhalf jaar in de bijstand, 50+-ers het langst met 6,3 jaar. De groep ertussen komt op 3,9 jaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons