Premium

Feest van de rommel in de Vogelwijk

Feest van de rommel in de Vogelwijk
De jaarlijkse rommelmarkt in de Vogelwijk.
© Foto George Stoekenbroek

Het wordt blinkend schoon in de Vogelwijk in Den Helder. Op zaterdag is er de jaarlijkse straatrommelmarkt. Het is alweer voor de zesde keer dat bewoners van de wijk hun overbodige huisraad en andere verkoopbare zaken aan de man proberen te brengen.

Met succes. Het blijkt dat buurtbewoners hun overtollige spullen niet alleen aan elkaar verkopen. Het feest trekt elk jaar opnieuw opvallend veel bezoekers van buiten de wijk. Het feest kent aanhangers in de hele stad en zelfs daarbuiten. Het is bijna wonderlijk dat er na zoveel jaar nog steeds rommel voor een rommelmarkt in de wijk voorhanden is.

De organisatie verwacht dat ook dit jaar weer ruim tweehonderdvijftig buurtbewoners een ruim en opvallend aanbod aan gebruikte spullen te koop zullen aanbieden. De markt heeft een groot deel van haar goede reputatie aan dit altijd verrassende assortiment te danken. En aan de gemoedelijke sfeer natuurlijk, de andere pijler van een geslaagde markt in de buurt.

Net als in de Visbuurt wordt het feest in de Vogelwijk gedragen door de bewoners. De sfeer is bijna ouderwets gemoedelijk.

Drijvende kracht achter de rommelmarkt zijn dit jaar Ron en Sylvia de Boer. Scheepstuigerij Schieman stond hen gewoontegetrouw met raad en daad terzijde. Ze opereren onder gelukkig gesternte. Het feest beleeft dit jaar de zesde editie en het was al vijf keer mooi weer. Ook dit jaar zijn de vooruitzichten gunstig. Inmiddels kan toch voorzichtig wel van een traditie worden gesproken.

De jeugd wordt ook dit jaar niet vergeten want er is voor hen traditiegetrouw een groot springkussen opgeblazen. De Ooievaarstraat, de Reigerstraat en de Burgemeester Houwingsingel vormen ook dit jaar het decor van het feestje. De markt begint om tien uur en is om half vijf afgelopen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen