Arrestaties bij voetbalstadion Enschede waar AZ tegen Royal Antwerp FC speelt

ENSCHEDE

De politie heeft donderdagavond in Enschede negentien personen aangehouden, die onder meer verzwaarde handschoenen en een honkbalknuppel bij zich hadden. In het stadion speelt AZ tegen Royal Antwerp FC voor een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Supporters van de Belgische club zijn niet welkom. Omdat de burgemeester een noodbevel heeft ingesteld, voert de politie veel controles uit op mensen en auto's om de orde te kunnen handhaven.

In een auto van vier aangehouden Belgen lagen handschoenen die waren verzwaard met zand. Een vijfde persoon werd aangehouden in de buurt van het voetbalstadion, met een honkbalknuppel.

Later werden nog eens veertien personen aangehouden. Zij werden eerst door de politie weggestuurd uit Enschede, maar werden later weer aangetroffen in de gemeente.

Inmiddels zijn tijdens de diverse controles, zowel statisch als flexibel, tientallen personen met de Belgische nationaliteit of bestuurders die zich verplaatsen in voertuigen met Belgische kentekens gemaand de gemeente te verlaten. De meerderheid geeft gehoor aan het bevel.

AZ speelt de wedstrijd in het stadion van FC Twente omdat het eigen stadion in Alkmaar niet te gebruiken is sinds het dak deels instortte.

Er is veel politie aanwezig in de stad. Op de Oude Markt is donderdagavond ook een groot muziekevenement.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.