Helderse basketbalsters beginnen incompleet aan seizoen; Alex Laurent gaat in Spanje spelen

Helderse basketbalsters beginnen incompleet aan seizoen; Alex Laurent gaat in Spanje spelen
Alex Laurent heeft in Cludad de Ponferrada een club in Spanje gevonden, die op het derde niveau (Silver League) uitkomt.
© Archieffoto
Den Helder

Coach Mario Bennes is het basketbalseizoen bij de vrouwen van Dozy BV Den Helder begonnen met een groep die door diverse omstandigheden niet compleet was. Zaterdagavond om zeven uur wordt de eerste oefenwedstrijd, in eigen huis, tegen het Belgische Boom gespeeld. Collega bij de mannen van de Suns, Peter van Noord, begint komende maandag met de voorbereiding op het seizoen.

Jong Oranje-klanten Zoë Slagter en Kiki Fleuren haken later deze maand aan, omdat ze nog rust krijgen nadat ze deze zomer hun EK hebben gespeeld, Verder zat de Amerikaanse Sarah Curran met een knieblessure aan de kant.

De nieuwe coach kon dan ook veel jeugdspeelsters begroeten en ze aan een fysiek pittige training onderwerpen. Aanvankelijk zou Den Helder morgen al om vijf uur ’s middags spelen, maar op verzoek van de Belgen is de wedstrijd twee uur verlaat. Vanwege een sterfgeval in hun basketbalfamilie gaan ze eerst in het begin van de middag nog naar de begrafenis en rijden dan naar Den Helder.

Bennes: ,,Het is natuurlijk jammer dat we niet compleet zijn, maar het geeft me tegelijkertijd een goed inzicht in de mogelijkheden van diverse speelsters. Ik werd niet vrolijk van de beelden die ik heb gezien van die twee wedstrijden tegen de Amerikaanse teams en heb van daaruit meteen een beeld, waar ik op moet letten en wat er in ieder geval verbeterd moet worden.’’

Alex Laurent heeft in Cludad de Ponferrada een club in Spanje gevonden, die op het derde niveau (Silver League) uitkomt. Nadat hij de afgelopen weken actief was met de nationale ploeg van Luxemburg tegen Ierland, Kosovo en Groot-Brittannië., moest hij een beslissing nemen op welke aanbieding hij moest ingaan. Laurent: ,,Spanje vond ik het meest interessant. Hopelijk kan ik daar laten zien, dat ik goed genoeg ben voor nog een divisie hoger.’’

Lotte Toornstra is er in Bulgarije met het U16-team van Nederland niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de bovenste acht.

Doordat er met veertien punten verschil van Oekraïne werd verloren, restte er op onderling resultaat een derde plaats in de poule.

Plek negen, die geen promotie betekent, is nu nog het hoogst haalbare voor dit Oranje-team.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons