Premium

La Casa de Papel spelen in de stad

La Casa de Papel spelen in de stad

Fan van de populaire Netflix-serie ’La Casa de Papel’ en altijd al willen ervaren hoe het is om de Koninklijke Munt te beroven? Dit kan nu in de augmented reality (AR) citygame gebaseerd op de serie, te spelen in elke Nederlandse stad.

Met vrienden, collega’s of familie ga je geheel in Papel-stijl (inclusief het beroemde Dali-masker) op pad om challenges uit te voeren en er uiteindelijk met de buit vandoor te gaan. Door een outdoor escaperoom te combineren met augmented reality, waarbij verschillende elementen digitaal worden toegevoegd aan de werkelijkheid, is de citygame een echte beleving.

Augmented reality laat je virtuele objecten of omgevingen zien in de ’echte’ wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het populaire spelletje Pokemon GO, waarin er spontaan op straat virtuele figuren verschijnen. De makers van het Papel-spel combineren deze mooie techniek met puzzels en escape-room-achtige missies.

In teams van vijf tot tien personen ga je in het spel in stijl aan de slag met een plan om de overval op de Koninklijke Munt te laten slagen. Voor succes is samenwerken een must. Met een iPad en een koffertje vol gadgets ga je op pad, beantwoord je vragen, los je puzzels op, verzamel je de benodigde elementen voor de roof die zijn verstopt in jouw stad én zul je de politie moeten ontwijken.

In twee tot drie uur lost de groep 22 tot 25 vragen op om de Munt binnen te dringen en er vandoor te gaan met het geld.

AR City Game is marktleider op het gebied van AR en VR (virtual reality) en ontwikkelt jaarlijks nieuwe dinergames, citygames en VR-campagnes voor bedrijven. Na het succes van een eerste AR citygame rond het thema ’From Russia With Love’ dat werd gespeeld door ruim 7500 personen, is nu dus de beurt aan het thema ’La Casa de Papel’. Het bedrijf streeft ernaar om elk jaar een nieuwe AR citygame te lanceren.

La Casa de Papel is te spelen vanaf 22 euro per persoon (afhankelijk van de groepsgrootte).

www.arcitygame.nl

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.