Premium

Op de juiste plek en op het juiste moment

1/2

Het is de 28e keer dat hij de festiviteiten in de Tent op de Haven vorm mag geven, en geen van die 28 keer is hetzelfde. Edwin Wittink is ieder jaar op zoek naar het verrassingseffect. Dit keer rekent hij onder meer op de net doorgebroken Zanger Kafke en een verjaardagsfuif.

Want je verjaardag met al je vrienden in een grote tent vieren tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever? Moet gewoon kunnen, vindt Wittink. Acht jarigen meldden zich aan met gemiddeld tien vrienden per persoon, die allemaal op de gastenlijst komen te staan. Ze krijgen onder meer een drankje, gebak en er is een meet & greet met de dj. ,,Ik wilde dat er vroeg op de avond al wat te beleven zou zijn. Dan is dit een mooi voorbeeld. Als ik nu om zeven uur ’s avonds de tent open gooi, verwacht ik eigenlijk gelijk een rij met mensen.”

Strategie

Een andere publiekstrekker is een optreden van Zanger Kafke. Daar zit een strategie achter. Wittink pakt ieder jaar uit met ten minste één act die kort geleden in het oog is gesprongen. Neem een Zanger Rinus. Een Kraantje Pappie. Een Rapper Sjors. Ze zijn stuk voor stuk in Den Oever langs geweest, kort na hun doorbraak bij het grote publiek. Het zangduo Ben & Ruurd scoorde nooit een grote hit, maar trok de Tent op de Haven wel vol omdat ze toevalligerwijs hun afscheidsconcert daar planden. Landelijke media zoals RTL Boulevard en RTL Late Night smulden van het nieuws dat de twee verstandelijk beperkte muzikanten naar buiten brachten.

Afwachten

Een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dat heeft Wittink ook voor ogen met Zanger Kafke, van wie de hit ’Springen’ miljoenen keren is beluisterd. Toen Wittink de zanger vorig jaar op het spoor kwam, was het nog maar afwachten of het tot een definitieve doorbraak zou komen. Inmiddels heeft Kafke een nieuwe hit te pakken met ’De Finale’. Dit is voor de nachtbrakers, laatmakers, eierbakkers en bewakers/sfeermakers, kroegbazen, dit is de finale, zingt hij daarin. Het zegt genoeg over de doelgroep die hij aanspreekt: mensen die wel van een feestje houden.

Bloementent

Dat er genoeg te vieren valt in Den Oever deze week mag duidelijk zijn. Voor jong en oud is er van alles te doen tijdens de Flora- en Visserijdagen en bijbehorende kermis. Wittink ontfermt zich sinds dit jaar bijvoorbeeld ook over de Bloementent, waar eerder deze week tientallen mensen naar een workshop bloemschikken kwamen. Horecazaken Café Tante Pietje en De Houtzolder hebben muzikale programma’s samengesteld om de feestgangers tot diep in de nacht zoet te houden.

De officiële opening van de Flora- en Visserijdagen zal vanavond om half acht plaatsvinden bij de Coupure naast de visafslag. Natuurlijk wordt er niet alleen maar gefeest. De garnaal staat dit jaar centraal in de haven. Op zaterdag en zondag wordt er een visproeverij gehouden. Het hoogtepunt voor de organisatie van de Flora- en Visserijdagen is de vlootschouw, die voor maandag op het programma staat. Iedereen die het wil kan dan gratis meevaren met een van de vissersschepen. En een gebakken visje zal niet ontbreken.

Cas Broxterman

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen