Yens uit Venhuizen zit tijdens de Samenloop voor Hoop klaar voor kleine herstelklusjes

Yens uit Venhuizen zit tijdens de Samenloop voor Hoop klaar voor kleine herstelklusjes
Yens de Vries uit Venhuizen duikt achter de naaimachine voor de Samenloop voor Hoop
© Foto Marcel Rob
Venhuizen

Stilstaan bij kanker en het leven vieren, dat is waar de 24-uurs wandelestafette SamenLoop voor Hoop van het KWF Kankerbestrijding voor staat. In het Streekbos lopen deelnemers op 14 en 15 september de klok rond om geld in te zamelen voor het goede doel. Yens de Vries (13) uit Venhuizen kruipt tijdens het evenement achter de naaimachine om zijn steentje bij te dragen.

Samenloop voor Hoop . Stilstaan bij kanker . Het leven vieren . Innovatie sponsoring

Mooie initiatieven bij SamenLoop voor Hoop

In de videoclip ’Shine’ van Douwe Bob is te zien hoe Yens de Vries uit Venhuizen een broekpak voor de populaire zanger ontwerpt en maakt. Een steekje hier, een steekje daar en dan is de outfit klaar. Een broek laten omzomen of het herstellen van een gat in een jaszak is hem dus wel toevertrouwd. Tijdens de SamenLoop voor Hoop zit Yens met zijn naaimachine klaar voor deze klusjes. „Voor moeilijke klussen als een rits inzetten, zal ik helaas geen tijd hebben”, vertelt de jonge modeontwerper. „Een broek inkorten gaat wel lukken, dingen verlengen niet. Dat is te ingewikkeld om aan een kraam op te lossen.” Over zijn voorliefde voor de mode: „Ik dacht echt dat ik hier mijn beroep van zou maken. Maar ik ben nu helemaal weg van dansen. Klassiek, modern, het maakt me niet uit. Ik merk dat ik daardoor minder aan naaien toekom.” Lachend: „Ik ben alleen nog niet goed genoeg in dansen, anders had ik wel danslessen gegeven tijdens de SamenLoop.”

Ziek

Onlangs doneerde Yens zijn lange lokken al voor het goede doel. „Er komt helaas veel kanker voor in onze familie. Ook bij jonge mensen. Een tante is net dertig en strijdt tegen sarcoom bij haar ribben. Mijn oma had kanker, maar is gelukkig genezen.”

Vrijwillig iets bijdragen aan het goede doel is Yens met de paplepel ingegoten. Zijn moeder, Brenda Schaaper zit in de organisatie van het wandelevenement en vertelt: „Ik heb bewust mijn kind bij de SamenLoop betrokken. Zo leert hij dat het niet vanzelfsprekend is dat je gezond bent. Dat ziek zijn ook bij het leven hoort.”

Een deel van de opbrengst van de SamenLoop in het Streekbos gaat dit jaar niet uitsluitend naar het KWF, ook lokale initiatieven komen in aanmerking voor een financiële bijdrage.

Aanmelden kan nog steeds, als team of individueel en voor de KinderLoop, een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Ook is het mogelijk om je aan te sluiten bij bestaande teams. Deelnemers en projecten aanmelden voor een bijdrage kan via de website: Samenloopvoorhoop.nl/westfriesland

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons