Premium

Verdachte mishandeling claimt samenzwering van ex-vriendinnen

Verdachte mishandeling claimt samenzwering van ex-vriendinnen
© Foto: ANP
Purmerend

De 27-jarige Amsterdammer Jermano L. die ervan wordt verdacht dat hij op 8 mei zijn toenmalige vriendin uit Purmerend een stomp in haar gezicht heeft gegeven, zegt dat zijn ex-vriendinnen tegen hem samenzweren.

Hij ontkende zich schuldig te hebben gemaakt aan mishandeling van de Purmerendse en vernieling van haar telefoon. „Een andere ex van me stalkt me al een tijd en die twee zijn zonder dat ik het wist vriendinnen van elkaar geworden. Ze doen er echt alles aan om me het bloed onder de nagels vandaan te halen, maar ik heb niet geslagen”, stelde de Amsterdammer tegenover de politierechter in Alkmaar.

Het is niet de eerste keer dat L. moet voorkomen voor de mishandeling van een vrouw. Er loopt momenteel nog een zaak in hoger beroep tegen hem waarin hij verdacht wordt een andere ex te hebben geslagen. De reclassering is er daarom bang voor dat er een patroon bij L. aan het ontstaan is en adviseerde een agressietraining.

Justitie vond dat de mishandeling en vernieling toch te bewijzen waren en eiste 60 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenis tegen L. met de voorwaarde dat hij de geadviseerde training moet gaan volgen. De advocaat van L. vroeg om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

De politierechter noemde het dossier ’dun’ maar was er toch, net als justitie, van overtuigd geraakt dat L. zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling. Ze legde hem 60 uur werkstraf op waarvan de helft voorwaardelijk met een verplichte agressietraining.

L. heeft geen contact meer met de Purmerendse, ook al hebben de twee een kind samen en is de vrouw zwanger van een tweede waarvan de Amsterdammer volgens haar ook de vader is.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen