Premium

Filmrecensie: Aardige, maar voorspelbare actiethriller

Filmrecensie: Aardige, maar voorspelbare actiethriller
Gerard Butler is ’Mike Banning’ in ’Angel has fallen’.’
© Foto Simon Varsano.

Als woedende bijen stort een zwerm killerdrone’s zich tijdens een ontspannen vistripje op de Amerikaanse president (Morgan Freeman).

Het staatshoofd raakt in coma, zijn beveiligers vinden allemaal de dood. Op secret service-agent Mike Banning (Gerard Butler) na, die het bloedbad zonder al te veel kleerscheuren overleeft. Waarmee hij in ’Angel has fallen’ de verdenking op zich laadt.

Logica is nooit het sterkte punt geweest van de Has fallen-reeks. Dat de FBI in deel drie binnen een paar uur de zaak tegen Banning rond heeft, past in dat patroon. Duistere krachten willen hem duidelijk tot zondebok bombarderen en daarnaast ook hun smerige werk afmaken. Butlers personage moet daarom niet alleen proberen zijn naam te zuiveren, maar ook zien te voorkomen dat de president alsnog het loodje legt. Terwijl de hele wereld jacht op hem maakt.

Aardig is dat het gevaar dit keer niet van buitenaf komt, maar van binnenuit. Dat maakt de intrige spannender. Verder komen we meer te weten over de achtergrond van de held, die kwetsbaarder oogt dan ooit. Zelfs Nick Nolte duikt op, als een schaduw uit Bannings verleden. Dat zorgt voor wat komische momenten in deze verder nogal voorspelbare actiethriller vol kogelregens en explosies, die er dankzij de ervaring van regisseur en stuntspecialist Ric Roman Waugh best puik uitzien.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.