Vlotbrug ’t Zand beschadigd door veel te zware vrachtwagen met bellende chauffeur

Vlotbrug ’t Zand beschadigd door veel te zware vrachtwagen met bellende chauffeur
De borden zijn duidelijk.
© Foto HMC/Hedzer Faber
’t Zand

Verboden voor vrachtwagens, bussen en al het andere vervoer dat zwaarder is dan negen ton: het staat er duidelijk bij de vlotbrug van ’t Zand. Toch presteerde een chauffeur van een volgens de politie ’driehonderd procent te zware’ vrachtwagen de brug driemaal nemen. De brug is daarbij beschadigd geraakt, aldus de politie.

De vlotbrug - eigendom van de provincie Noord-Holland - is wel in gebruik. Er is geen schade die direct gerepareerd moet worden, aldus een provinciewoordvoerster, maar de levensduur van de brug is nu mogelijk korter. Dat wordt onderzocht.

Eventuele kosten worden mogelijk verhaald aan de bestuurder en/of zijn werkgever. Die is volgens de politie ingelicht over de strapatsen van de chauffeur. De eigenaar van het bedrijf, een transportonderneming uit het Drentse Emmen, is volgens een woordvoerder niet bereikbaar. Hij kan zelf geen commentaar geven. ,,Het zegt mij zo gauw niks. En ik heb het nogal druk, dus eh...’’

De politie werd gealarmeerd door buurtbewoners. Juist toen de agent hun verhaal aanhoorde over een grote vrachtwagen die als twee keer over de kwetsbare vlotbrug was gekomen, kwam de wit-groene vrachtwagencombinatie weer aanrijden. En nam opnieuw de brug, waarop hij een stopteken kreeg.

Toen de chauffeur een politieagent van de Landelijke Eenheid aan zijn portier kreeg, zat hij bovendien druk te bellen met een telefoon aan zijn oor.

In overleg met de officier van justitie komt de politie tot meerdere processen-verbaal. Voor het op de brug rijden met een te zwaar voertuig, het negeren van de geslotenverklaring (het ’vrachtwagenverbod’) en niet-handsfree bellen achter het stuur.

De Zandtemer vlotbrug heeft net - afgelopen voorjaar - nog groot onderhoud gehad.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons