Premium

IWSC-prijs Zaanshine voor ’wereldse’ jenever

IWSC-prijs Zaanshine voor ’wereldse’ jenever
Adriaan Keyer met zijn IWSC-zilveren oude jenever Genièvre de Zaan.
© Archieffoto Pascal Fielmich

Adriaan Keyer had nooit gedacht dat zijn vapro-opleiding voor de procesindustrie hem ooit nog eens van pas kon komen als ’distillateur’. Hij werkte bij Forbo Krommenie in de linoleum. Tot zijn rikketik protesteerde en hij tegen een burnout aanliep. ,,Iemand tipte mij een distilleerderij te beginnen.’’ Drie jaar na de start wint Zaanshine Distilleerderij een internationale IWSC-prijs voor Keyers Genièvre de Zaan.

Genièvre de Zaan oftewel Zaanse jenever. Een oude jenever, ambachtelijk bereid, gemaakt van 100 procent moutwijn en de beste natuurlijke ingrediënten. En die vertelt Keyer niet, want dat is het geheim ...

VERDER LEZEN?

Altijd en overal toegang tot onze beste artikelen.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editie



Volg ons