Wereldkampioene gewichtheffen Pijcke geroemd om superieure techniek

Wereldkampioene gewichtheffen Pijcke geroemd om superieure techniek
Julianadorp

Adela Pijcke en Dick van Ladesteijn zijn met respectievelijk goud en brons teruggekeerd van de WK gewichtheffen voor Masters in Montreal.

Met de hoogste eer nu in de klasse dames 50-54 tot 59 kg heeft Adela Pijcke inmiddes alle titels dit jaar op haar naam gezet: Nederlands, Europees en wereldkampioen. Plus nog een gouden medaille als winnares op de European masters games.

De Julianadorpse zat in een zware groep met veel Amerikaans en Canadees geweld. Zij won het onderdeel trekken met twee kg verschil. Haar coach en echtgenoot Harold Pijcke kon daardoor een afwachtende strategie toepassen. Een voor een vielen concurrenten af. Uiteindelijk wist zij met 65 kg stoten de titel veilig te stellen. Door de jury en kenners in de zaal werd zij geroemd om haar superieure techniek.

Dick van Ladesteijn won brons in de klasse mannen 79-74 jaar. Met de vierdaagse van Nijmegen nog in de benen en een jetlag van de lange reis heeft hij deze Julianadorper toch de gestelde doelen behaald. In het onderdeel trekken haalde hij 45 kg waardoor hij een veilige marge had om het bij het stoten af te maken. Ook voor hem was het een leuk en succesvol Canadees avontuur.

Mei volgend jaar is het EK voor de Masters in Den Helder.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons