Vechten voor zieke Carmen bij Buddha Beach Zandvoort

Vechten voor zieke Carmen bij Buddha Beach Zandvoort
Bettine en Andor Sandbergen met hun dochters Dauphine en Carmen (rechts).
© Particuliere Foto
Zandvoort

Met een bijzondere liefdadigheidsactie wordt komende zondag bij strandpaviljoen Buddha Beach aan de Boulevard Barnaart in Zandvoort geld ingezameld voor de ongeneeslijke zieke Carmen. ’Vechten voor Carmen’ is de actie gedoopt.

Carmen het dochtertje van oud-wethouder Andor Sandbergen en zijn vrouw Bettina. Het gezin is regelmatig te vinden bij Buddha Beach. Carmen lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte, waardoor ze ernstig meervoudig gehandicapt is. Ze is blind, slechthorend, niet mobiel, afhankelijk van sondevoeding en breekt regelmatig - zonder directe aanleiding - haar botten. Ze lacht wel veel. Jeroen Pijtak van Buddha Gym vertelt: ,,Ze is een blij meisje. Iemand om een voorbeeld aan te nemen.’’

Buddha Beach is onder meer bekend van de kickboxtrainingen en bootcamps die er onder de naam Buddha Gym worden gegeven. Pijtak: ,,Als je bedenkt dat Carmen elke dag voor haar leven vecht, was de link snel gemaakt. Zondag gaan wij vechten voor Carmen.’’

Voor 30 euro kunnen volwassenen zondag meedoen met een kickbokstraining, een les bootcamp of met yoga. Voor kinderen kost deelname 20 euro. Ook is er een sponsorbordje te koop die naar wens wordt beschilderd door de Zandvoortse kunstenares Marianne Rebel. De lunch wordt door het paviljoen verzorgd.

De opbrengst is bedoeld om de ouders van Carmen te helpen bij de zorg die het meisje nodig heeft. Omdat ze uit haar rolstoel is gegroeid, heeft ze een nieuwe nodig maar die past weer niet in een gewone personenauto. Er zal dus een rolstoelbus moeten worden aangeschaft.

De benefiet begint zondag om 09.00 uur. Er zijn nog een paar plekken open. Aanmelden kan telefonisch via 06-42631503 of per mail via info@buddhabeach.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons