Premium

Port of Den Helder poogt eigenaar Chinese boot uit te kopen, maar tijd begint te dringen

Port of Den Helder poogt eigenaar Chinese boot uit te kopen, maar tijd begint te dringen
Den Helder

In hun poging een gerechtelijke uitspraak te verijdelen in het geschil over de ’Chinese boot’, begint de tijd te dringen voor Port of Den Helder en de familie Ho.

Dat stelt Joop van der Heijden, raadsman van de eigenaren van het drijvende Chinese restaurant in de Helderse haven. Port of Den Helder wil de familie Ho uitkopen.

Van der Heijden: ,,Er is onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van asbest. Dat is niet aangetroffen. Hun advocaat wenst toch verder onderzoek. Geen asbest betekent uiteraard een hogere waarde van de boot.’’

Zodra die uitkomst bekend is, zal er een taxatierapport worden opgesteld om de waarde te bepalen. ,,Ik heb twee weken geleden aan de rechtbank gevraagd om de zaak vier weken aan te houden, dus we hebben nog twee weken om eruit te komen. Een slepende rechtszaak willen we allebei niet. ’Port’ wil die plek zo snel mogelijk vrij hebben. En de familie Ho kan jarenlang procederen niet betalen.’’

,,Wij wachten op het taxatierapport. Daarin is vertraging opgetreden in verband met de vakantietijd’’, meldt Port of Den Helder-directeur Jacoba Bolderheij.

Beide partijen voeren een juridische procedure tegen elkaar. Port of Den Helder wil het niet in gebruik zijnde restaurant zo snel mogelijk weg hebben van de huidige plek. De familie Ho is daartoe bereid, mits er een alternatieve locatie is.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.