Urinoir op Willemsoord blijft waar het is, want wildplassen tast de historische gebouwen aan

Hedzer Faber
Den Helder

Het mag dan misschien niet volgens de letter van het stedenbouwkundig plan, het urinoir op Willemsoord blijft voorlopig staan waar het staat.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Den Helder in reactie op raadsvragen van de fractie van Behoorlijk Bestuur. Die partij stelde bij een bezoek aan de Oude Rijkswerf vast dat er een aantal zaken niet door de beugel kon.

Het urinoir is op verzoek van de gemeente en de politie geplaatst om te voorkomen dat de historische gebouwen beschadigd worden door de urine van wildplassers en kan vooralsnog blijven staan tot er een definitieve oplossing is.

Wildplassers

Anders heeft de politie haar handen vol aan het uitdelen van boetes aan wildplassers die tijdens uitgaansuren in de rij staan voor de horecagelegenheden, aldus het college.

Behoorlijk Bestuur viel ook over terrasstoelen en dranghekken die niet op de goede plek staan en parasols met de opdruk van een biermerk: ook in strijd met de afspraken. Daar zijn burgemeester en wethouders het mee eens. De betrokken ondernemers zijn hier inmiddels op aangesproken door terreinbeheerder Willemsoord b.v..

Oplossing

De stoelen moeten opgeruimd en de parasols vervangen. Terrasstoelen mogen niet permanent buiten staan. Daar moet de ondernemer zelf een oplossing voor zoeken.

Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad werkt aan een aan een plan voor de definitieve inrichting van de openbare ruimte van Willemsoord in samenhang met de diverse projecten op de oude werf.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.