Feestweek Krommeniedijk begint dit jaar met polderprutrace

Polderprutrace Krommeniedijk.© Foto Erik van Delft/PR

Van onze verslaggever
Krommeniedijk

De eerste acht dagen van september viert Krommeniedijk feest. Die begint dit jaar met de befaamde polderprutrace (voor 14-plus), in tegenstelling tot voorgaande jaren. Het spektakel wordt de dagen erna gevolgd door onder meer sportieve activiteiten, een busreis, op zaterdag de prutrace voor kinderen en cultuur op de volgende zondag.

De verandering in de gebruikelijke volgorde van activiteiten heeft te maken met een concurrerend evenement in Assendelft op zondag 8 september, de ’Triatlon Zaanstad’. Krommeniedijkers lopen hier warm voor en ruilen daarom het modderbad graag om voor het buurdorp. De polderprutrace als starter krijgt een traditioneel karakter. „Zoals dit al jaren op Krommeniedijk gedaan wordt”, aldus de organisatie.

Speeltuinvereniging Krommeniedijk en IJsclub Klein Maar Dapper staan borg voor de zevende Krommeniedijker skeelertocht, een toertocht van een uur, met stempelposten, om De Ham heen. De bustocht op dinsdag gaat naar hofstad Den Haag, Scheveningen en Schiedam, en wordt -om in de feeststemming te blijven- afgesloten met een bezoek aan het Jenevermuseum. De speeltuinvereniging houdt op woensdag een vossenjacht voor kinderen door het dorp. Spannend wordt het in de avond voor de oudere kinderen en tieners (8-16 jaar, in bezit van mobiele telefoon of zaklamp) die op klopjacht gaan om een psychopaat te vinden die het op kippen en huisdieren in het dorp heeft gemunt.

Er wordt ook weer gelopen voor een goed doel, dit keer gaat de opbrengst naar de Buurtcamping in het Agathepark. De route van de 10 kilometer gaat via de Taandijk en Molen de Woudaap. De 5 kilometer trimloop en wandeltocht gaan over hetzelfde parcours als vorig jaar. Met activiteiten als bakkie leut, de pubquiz en een feestavond (discofeest met dj Toine en zanger Bernard Karsten ) komt Krommeniedijk de week verder door.

De culturele dag als afsluiter wordt uitgebreider dan de voorgaande editie, met atelierroute (Dyck Art), turndemonstraties, workshops handlettering en culinaire verrassingen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.