Premium

Hij mocht van de gemeente Den Helder geen bedrijfsleider van een bordeel worden. Nu moet de gemeente hem een kleine 89.000 euro betalen

Het in 2013 gesloten bordeel aan de Binnenhaven.
© archieffoto
Den Helder

De gemeente moet 89.000 euro betalen omdat volgens de rechter ten onrechte is geweigerd om Robin Flamand als bedrijfsleider bij te schrijven op de horecavergunning van bordeel Promiss.

De zaak loopt al sinds 2011. Flamand kon bedrijfsleider van het bedrijf worden, maar de gemeente weigerde omdat de Nieuwedieper ’slecht levensgedrag’ werd verweten. In augustus 2014 oordeelde de rechtbank dat de gemeente op basis van een veroordeling wegens rijden onder invloed niet kan spreken van slecht levensgedrag. Datzelfde jaar stelde de advocaat van de benadeelde Nieuwedieper de gemeente aansprakelijk voor de schade door inkomensderving die zijn cliënt had geleden door de onrechtmatige besluitvorming van burgemeester en wethouder. De aansprakelijkheidsverzekeraar van de gemeente, Centraal Beheer Achmea, wilde op basis van de rechterlijke uitspraak wel een schadevergoeding betalen, maar kwam er niet uit met de advocaat.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen