Van Rijsselberghe nog net in medalrace

Van Rijsselberghe nog net in medalrace
Texel

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft bij het olympisch testtoernooi in Enoshima nog net de medalrace gehaald.

De tweevoudig olympisch kampioen zette op de voorlaatste wedstrijddag in zijn klasse een matige serie neer: 14-13-11. Daardoor zakte de regerende wereldkampioen naar de tiende plek in het klassement. Van Rijsselberghe, die door een elleboogblessure de afgelopen maanden rustig aan moest doen, maakt in de finale met de eerste tien van de rangschikking geen kans meer op een medaille.

"Vandaag maakte ik te veel fouten. Het viel gewoon niet op z’n plek. Ik mis de fitness nog en dat weet ik ook. Maar we zijn op weg om dat beter te gaan maken dus dat komt wel weer", keek Van Rijsselberghe terug. "Ik hecht hier geen waarde aan het resultaat. Je kan niets verwachten na twee maanden niks doen. Dit is echt de eerste week dat ik weer heb gevaren sinds mijn blessure. Als Usain Bolt twee maanden niet gaat hardlopen en dan opeens de dag van de Olympische Spelen redelijk mee kan lopen maar niet op het podium staat, zal hij ook niet teleurgesteld zijn."

Kiran Badloe staakte na de eerste race in Japan de strijd wegens rugklachten. Bij de vrouwen begint wereldkampioene Lilian de Geus als zevende aan de medalrace. Ze heeft evenals Van Rijsselberghe geen medaillekansen meer.

Olympisch kampioene Marit Bouwmeester steeg in de Laser Radial naar de tweede plaats, nog vier punten achter de Belgische Emma Plasschaert. In de Finnklasse handhaafde Nicholas Heiner zich op de derde plek. Het 470-duo Lobke Berkhout/Afrodite Zegers staat elfde. Annemiek Bekkering gaat woensdag met Annette Duetz (49erFX) als achtste van start in de medalrace.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons