Traditionele Lichtjesavond Langedijk voor het eerst op zaterdag

Traditionele Lichtjesavond Langedijk voor het eerst op zaterdag
Beeld van een eerdere Lichtjesavond.
© Archieffoto Erna Faust
Langedijk

De traditionele Lichtjesavond in Langedijk wordt dit jaar voor het eerst op zaterdagavond gehouden. Het evenement van museum Broekerveiling en de Stichting Langedijk Waterrijk (SLW) staat voor aanstaande zaterdag 24 augustus op het programma.

Naar de zaterdag is uitgeweken om alle deelnemers de tijd te geven hun schuit of boot te versieren en op te tuigen, aldus de organisatie.

De boten verzamelen zich die avond rond 20 uur bij het museum. De stoet met schuiten vertrekt een half uur later vanaf de oostzijde van het museum en volgt net als voorgaande jaren de route door het Duizend Eilandenrijk naar de Noorderplas en terug via de Achterburggracht. De Lichtjesavond trekt ieder jaar weer veel belangstellenden naar de waterkant. De stoet wordt rond 22.30 uur terug verwacht en meert dit jaar voor het eerst af aan de westzijde van het museum. Om 23 uur volgt dan op het terras van de Broekerveiling de prijsuitreiking.

Net als voorgaande jaren dienen de vaartuigen versierd en verlicht te worden. De jury rekent op mooie creaties, al dan niet gebaseerd op actuele gebeurtenissen. Er zijn drie prijzen voor de mooiste of meest origineel versierde vaartuigen. Daarnaast is er ook een prijs voor de mooist aangeklede jeugdboot.

Donateurs van SLW kunnen gratis deelnemers, niet-donateurs betalen 5 euro.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons