Doelman Mitchel Dijkstra na ’tussenjaar’ terug bij IVV

Doelman Mitchel Dijkstra na ’tussenjaar’ terug bij IVV
Mitchel Dijkstra: ,,Snel opgenomen in de IVV-familie.’’
© Foto Erik Rietman
Landsmeer

Het was de bedoeling dat keeper Mitchel Dijkstra vorig jaar acht maanden naar China zou gaan voor zijn werk. Hij schreef zich in bij voetbalclub IVV om de tweede seizoenshelft in te kunnen stromen. Uiteindelijk ging het werk niet door en verscheen Dijkstra op de eerste training van de Landsmeerders. Hij deed de hele voorbereiding mee, maar vertrok voor de competitie begon naar het zaterdagelftal van AFC. Nu is hij terug met het plan om wel minuten te maken bij de naar de tweede klasse gepromoveerde ploeg.

Er was teleurstelling bij Diemenaar Dijkstra toen zijn stage in China werd afgeblazen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel: daardoor kreeg hij de kans om een opleidingstraject in te gaan op zijn werk. Maar dat betekende dat hij op zondagen beschikbaar moest zijn en niet bij IVV onder de lat kon staan. ,,Ik werd tweede keeper bij AFC, dat was mij ook voorgelegd. Mijn doel was om fit te blijven, ik heb voornamelijk minuten gemaakt in de ’onder 23’. Ik heb het als een tussenjaar beschouwd.”

Door het vertrek van doelman en aanvoerder Guus Zuidema naar Hoofddorp kwam er een plek vrij onder de lat bij de Landsmeerders. ,,Ik ben benaderd door trainer Gerrie Breugem of ik weer bij IVV wilde komen spelen. Daarnaast is huidig eerste-elftalspeler Roy Bussman een goede vriend van mij, door hem ben ik hier terecht gekomen.” Dijkstra verwacht dat hij eerste keeper wordt. ,,Maar ze hebben Kevin Berrevoets ook gehaald. Ik moet het wel laten zien.”

De korte periode in Landsmeer vorig jaar was Dijkstra goed bevallen. ,,Het is een gezellige dorpsclub. Spelers worden snel opgenomen in de IVV-familie, voelen zich thuis en kunnen zich daardoor snel aanpassen.’’ Maar waar er bij typische dorpsclubs vaak weinig verloop is, geldt dat hier niet; naast Dijkstra zijn er nog acht nieuwe spelers aangesloten en is er ook een behoorlijk aantal vertrokken.

Het maakt een inschatting van de kansen in de tweede klasse lastig, omdat er straks een flink gewijzigd elftal in het veld zal staan ten opzichte van de ploeg die via de nacompetitie promotie afdwong. ,,Het is een jonge spelersgroep, met goede voetballers. Ik denk dat we bovenin kunnen meedraaien en misschien een periodetitel pakken, al is de concurrentie lastig in te schatten. IVV is in een andere regio ingedeeld dan vorig jaar, de meeste verenigingen ken ik eerlijk gezegd niet.’’

Wat Dijkstra wel heeft gemerkt, is dat de Landsmeerders de zaken in elk geval goed voor elkaar hebben. ,,De club is ambitieus en wil binnen een aantal jaar doorstoten naar de eerste klasse. Ik hoop uiteraard mijn bijdrage daaraan te kunnen leveren. En ik wil mezelf verder ontwikkelen. Van onze keeperstrainer René Stemerdink kan ik nog veel leren, in tactisch, technisch en fysiek opzicht.’’

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons