Premium

Mick Christophersen, nieuwe spits van ADO’20: ’Minstens 15 treffers dit seizoen moet kunnen’

Mick Christophersen, nieuwe spits van ADO’20: ’Minstens 15 treffers dit seizoen moet kunnen’
Mick Christophersen scoort namens ADO’20 in de oefenwedstrijd tegen Hollandia.
© Foto Martin de Haan
Heemskerk

Zijn reputatie van goaltjesdief snelde hem vooruit. Dat wil zeggen, de naam van Mick Christophersen stond hoog op het wensenlijstje van makkelijk scorende spitsen bij de scouts van ADO’20. Zij waren in de aanloop naar het seizoen 2019/2020 immers op zoek naar doelpunten, mede nadat vaste nummer 9 Clive Keus besloot op wereldreis te gaan. Voorlopig stelt de Purmerender niet teleur; in de voorbereiding was hij tot dusver al drie keer trefzeker.

„Ik hoorde achteraf dat Toan Tan namens ADO’20 verschillende keren naar me is wezen kijken. Officieel meldde hij zich één keer. Toen begreep ik dat de interesse heel serieus was”, vertelt de 19-jarige student wiskunde en natuurkunde over de ontwikkelingen rond zijn persoon afgelopen voorjaar. „Ik speelde het tweede seizoen voor De Dijk. In mijn eerste jaar degradeerden we uit de tweede divisie. Dat was voor mijn gevoel ook onvermijdelijk, zeker in het licht van wat er in die tijd allemaal speelde bij die club.” Toch besloot Christophersen, in tegenstelling tot veel van zijn toenmalige teamgenoten, bij de club uit Amsterdam-Noord te blijven. „Ik had niet het idee dat ik qua niveau onder deed voor de meeste tegenstanders. Ik geloofde daarom ook in een beter seizoen, zij het dan in de derde divisie.”

Het liep anders. Want hoewel de ploeg qua spel elke wedstrijd opnieuw wist te verrassen, ging het toch steeds mis. „Het team was een mix van verschillende culturen. Dat was zowel interessant als soms ook lastig. Maar aan aardig voetbal hadden we niet genoeg, het ontbrak aan resultaten. Ze hebben achteraf geanalyseerd, dat als onze wedstrijden vijf minuten korter hadden geduurd, we 15 punten meer zouden hebben gehad in de eindrangschikking.” De Dijk degradeerde opnieuw. Dat was voor Christophersen het laatste duwtje richting een transfer. „ADO’20 was direct concreet. Daar kwam bij, dat ik ook best graag weer op zondag wilde spelen. Komt me namelijk beter uit met mijn studie aan de UVA, want omdat het een combinatiestudie is, vraagt die heel veel tijd en energie.”

Na de eerste weken van voorbereiding, waarin op drie keurige zeges twee nederlagen tijdens het eigen Gerrit van Hooff Memorial toernooi volgden, is Christophersen ervan overtuigd, dat hij de goede keuze heeft gemaakt. „We hebben een leuk voetballend team. Probleem is nog wel dat we de tegengoals te gemakkelijk weggeven. Dat zag je ook tegen Purmersteijn vorige week. Zat trouwens ook wat onderschatting van onze kant bij, moet ik eerlijk toegeven. Dat hebben mijn gemeentegenoten pijnlijk afgestraft.” Christophersen is zich ervan bewust, dat de selectie in de komende trainingen nog flink aan de bak moet om alle resterende plooien glad te strijken. Maar dan ziet hij veel perspectief voor deze ploeg. Welk? „Ik vind dat we kansrijk zijn voor een periode, daar moeten we op durven inzetten. Ikzelf wil minimaal 15 treffers voor mijn rekening nemen. Dat moet gewoon kunnen”, besluit de Noord-Hollander.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen