Ajax kent het gevaar van APOEL

© EPA

NICOSIA

Ajax moet nog één horde over om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De halvefinalist van afgelopen seizoen rekende in de derde voorronde moeizaam af met de Griekse kampioen PAOK (5-4 over twee duels) en nu wacht in de play-offs met APOEL Nicosia de kampioen van Cyprus.

"APOEL is een heel ambitieuze club die de afgelopen jaren al regelmatig in de Champions League heeft gespeeld", zei trainer Erik ten Hag een dag voor het eerste duel op Cyprus. "En dat verwachten ze nu weer. De verwachtingen hier zijn hooggespannen, maar bij ons zeker ook. Wij leggen de lat hoog voor onszelf. We willen mooi, maar vooral succesvol voetbal spelen. Wij willen weer de Champions League in. Ik loop echter ook lang genoeg mee om te weten dat het nooit 'appeltje-eitje' wordt, zeker in Europees verband niet. We zullen een goed niveau moeten halen om over deze horde heen te stappen. APOEL kan heel direct spelen, met veel snelheid naar voren. Het is ook een fysiek sterke ploeg. Daar schuilt het gevaar in, daar moeten we op onze hoede voor zijn."

De competitie op Cyprus is nog niet begonnen, waardoor Ten Hag de opponent alleen twee keer aan het werk heeft kunnen zien in de vorige voorronde van de Champions League tegen Qarabag. "Ze zijn van trainer gewisseld, hebben vijf nieuwe spelers gehaald en ze zijn heel ambitieus", zei Ten Hag. "Gaan ze volgens hun trainer de bus parkeren? Ach, dat zullen we morgen wel zien."

De wedstrijd begint pas om 22.00 uur lokale tijd (21.00 uur in Nederland). "We hebben ons normale programma daarom wel iets aangepast om 'kill the day' te doen", zei Ten Hag. "Normaal gesproken bespreken we vaak op de avond voor de wedstrijd het plan. Dat gaan we nu op de dag zelf pas doen."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen