Stadsdichter Beverwijk leidt rond en exposeert

Stadsdichter Beverwijk leidt rond en exposeert
Januari 2019, Isa van Klaveren start als stadsdichter.
© Archieffoto Heleen Vink
Wijk aan Zee

De stadsdichter van Beverwijk, twintiger Isa van Klaveren, houdt zondag de laatste van acht speciale rondleidingen in beeldenpark ’Een zee van staal’ in Wijk aan Zee. Het begint om 14 uur, is gratis en aanmelden is niet nodig.

De geboren Beverwijkse verhuisde op haar negentiende naar de hoofdstad. Dit in verband met de universitaire studie in Engelse taal en cultuur. Ze werd eind vorig jaar stadsdichter, maar in het jaar dat ze zich moet profileren, dient ze tevens haar studie af te ronden met onder andere een scriptie. Met als gevolg dat de stadsdichter niet bepaald alom aanwezig is geweest.

Dat hoopt ze de komende maanden goed te maken, te beginnen met genoemde rondleiding. En vanaf volgende week exposeert Van Klaveren ruim een maand samen met de bevriende illustratrice Wies Tesselaar. Dat gebeurt bij KEK (Kunstexposities Kerkplein) in Beverwijk, met als titel ’Onder mijne voeten’. De geïllustreerde poëzie gaat over ’het groen van ’t gras, over elkaar zoeken moeten’ en over terug- en vooruitblikken naar ’de individuele en de gezamenlijke identiteit’.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons