Premium

Haarlemse hockeyster Ekki Lemmink na succesvol eerste jaar naar nieuwe club in Spanje

Haarlemse hockeyster Ekki Lemmink na succesvol eerste jaar naar nieuwe club in Spanje
Gran Canaria

Hockeyster Ekki Lemmink keert voorlopig niet terug naar Nederland maar blijft in Spanje spelen op het hoogste niveau. Ze verkast naar Taburiente op het eiland Gran Canaria.

De Haarlemse hockeyde maar liefst zeventien jaar bij Bloemendaal waarvan acht jaar in team 1 van de hoofdklasser, maar kreeg vorig jaar van de toenmalige coach Teun de Nooijer tot haar verrassing zonder verdere uitleg plotseling te horen dat zij niet meer voorkwam in zijn plannen voor komend seizoen.

Goede raad was duur omdat de meeste hoofdklassers hun selectie inmiddels op peil hadden.

De 24- jarige Haarlemse , afgestudeerd als communicatiewetenschapper besloot daarom een Spaans avontuur aan te gaan en verkaste naar de club Atletic Terrassa, in de buurt van Barcelona.

Lemmink:,, Het is me daar uitstekend bevallen, vooral de beleving van de sport is fenomenaal en niet vergelijkbaar met zoals het in Nederland gaat. Uiteindelijk zijn we zevende geworden. Ik ga dit seizoen een stapje hoger spelen bij Tubariente op het eiland Gran Canaria. De coach heeft mij benaderd voor deze club die afgelopen seizoen vierde werd in de Spaanse eredivisie met daarin tien clubs. Hij had behoefte aan een type sterke centrale verdediger zoals ik, met de nodige ervaring. Dat wordt dus veel reizen naar het Spaanse vasteland. Wie weet spelen we komend seizoen serieus mee voor de Spaanse titel. Ik krijg gezelschap van Julia Verschoor (HDM), zus van Nederlands international Maria. Ik ga een intensieve cursus Spaans volgen en word professioneel speelster. Voorlopig heb ik voor een jaar getekend en daarna zien we wel weer verder.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen