Honkballers van Alcmaria Victrix beleven weekend van uitersten

Alkmaar

Alcmaria Victrix heeft zijn eerste winstpunten binnen in de degradatiecompetitie van de Overgangsklasse. Dat gebeurde in een weekend van uitersten voor de Alkmaarders, want waar het op zaterdag thuis nog met 3-19 verloor van Hawks, won het een dag later in Dordrecht met 3-13.

Een plek bij de onderste drie moeten de Alkmaarders ontlopen om ook volgend jaar op dit niveau te kunnen spelen. En Hawks is een ploeg die Alcmaria onder zich moet kunnen houden. Daarom was de wedstrijd op zaterdag een flinke domper. ,,Het was echt slecht. We maakten enorm veel fouten en aanvallend konden we ook weinig uitrichten.”

Het gevolg was dat de thuisploeg al na twee innings tegen een 0-13 achterstand aankeek. Tromp besloot de jonge starter Tommy de Zwart in bescherming te nemen. ,,Het deed het zeker niet slecht, maar werd flink in de steek gelaten door de ploeg.”

Wouter Knop nam over en Kjeld de Lincel -terug van lang blessureleed- was closer. ,,Voor allebei was het de eerste keer dat zij dit seizoen op de heuvel stonden.”

Een dag later was alles anders. ,,Zo slecht als het zaterdag was, zo goed was het nu”, was Tromp dik tevreden. Hij trad in Dordrecht aan met een krappe selectie, maar wel eentje die scherp was. Twee oud-hoofdklassespelers vervulden een hoofdrol. De eerste was pitcher Kevin Miner. De 30-jarige was in uitstekende doen en stond het hele duel op de heuvel. ,,Die was heel erg sterk. Hij gaf echt bijna niets weg.”

Andere grote uitblinker was Miners leeftijdsgenoot Michael Pluijmers. De infielder sloeg twee homeruns, waarvan de tweede een ’grand slam’ was. Met nog eens double daaraan toegevoegd, was hij in totaal goed voor negen binnen geslagen punten. Door de winst staat Alcmaria nu met vier teams op twee punten.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons