Volendam nog lang niet klaar voor competitie

Volendam nog lang niet klaar voor competitie
Het oefenduel tegen De Dijk bewees dat Volendam nog lang niet klaar is voor de competitie.
© Foto Erik Rietman
Volendam

Twee weken voor de start van competitie ging zaterdaghoofdklasser Volendam een test aan met De Dijk, dat eveneens in de hoofdklasse B uit komt. De Amsterdammers trokken in het oefenduel met 2-3 aan het langste eind.

Als de wedstrijd één ding duidelijk maakte, dan is het dat Volendam nog niet klaar is om op 31 augustus aan de competitie te beginnen. De drie tegentreffers werden na afloop allemaal bestempeld als ’domme fouten’ en ’zwak verdedigen’. ,,Na drie jaar Volendam weet ik als geen ander in welke fase van de voorbereiding we zitten’’, reageerde trainer Sander Middelbeek. ,,We hebben net de derde week van de bouwvak achter de rug en dan gaat het gekker dan gek in Volendam. Bijna nog erger dan de kermis.’’

Tijdens het treffen met De Dijk zag oefenmeester in totaal dertien spelers in actie komen. ,,Dat betekende dat veel jongens negentig minuten aan de bak moesten. Op deze manier moesten ze door hun fysieke grenzen heen. Dat moet, want we hebben maar weinig tijd.’’

De wedstrijd werd gespeeld in drie blokken van dertig minuten. In het eerste blok keek Volendam tegen een 0-2 achterstand. In de tweede periode kwam Volendam beter voor de dag en scoorde Marco Speijk de aansluiter. In het laatste deel kwam De Dijk eerst op 1-3 voordat Azzedine Sout de eindstand op 2-3 bepaalde.

Volendam begint de competitie met een uitwedstrijd op Urk. In vergelijking met het vorige seizoen zijn er nog wat mutaties in het team door te voeren. Henny Schilder en Harry Zwarthoed zijn gestopt, Wessel Stuijt kampt nog met een hamstringblessure vanuit de nacompetitie. Eric Veerman en Stef Schokker zitten vanwege kaarten in diezelfde play-offs een schorsing uit.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons