Premium

Nieuwe trainer Ben Sharples ’wil echt iets neerzetten’ met rugbysters Waterland: ’Basis van selectie is goed’

Nieuwe trainer Ben Sharples ’wil echt iets neerzetten’ met rugbysters Waterland: ’Basis van selectie is goed’
Ben Sharples, met rechts teammanager Ronald de Mooij: ,,Ik heb veel beeldmateriaal bekeken en de basis van de selectie is goed.’’
© Eigen foto
Purmerend

Ben Sharples liet er geen gras over groeien. De nieuwe trainer van de vrouwenselectie van RC Waterland - en tevens speler van de mannen - landde vrijdag in Nederland en stond ’s avonds al direct voor de groep. Sharples is het nieuwe gezicht voor de groep en de Engelsman zit vol ambitie.

Ben Sharples (25) is niet van plan om snel weer terug te keren naar zijn thuisland. ,,Toen ze me hier vroegen naar de tijdsduur van het contract, heb ik hem gezegd dat ze het open mochten laten. Ik wil hier echt iets gaan neerzetten.”

Sharples rugbyt al zolang hij het zich kan herinneren en deed dat in Engeland op hoog niveau (premiership). Hij neemt dus een hoop ervaring mee. ,,Het eerste wat ik heb meegenomen is het Engelse weer”, grapt Sharples. ,,Ik hoorde dat het hier al weken mooi weer is en nu dit.”

De coach wijst naar de lucht waar de regen onophoudelijk uit valt. ,,Ik heb veel beeldmateriaal bekeken en de basis van de selectie is goed. Het is dus niet zo dat ik helemaal van niets moet beginnen. Zal dus vooral werken aan specifieke dingen; de nadruk leggen op de details en dat is lekker werken.”

Luchtig

De nieuwe trainer kreeg onlangs ten gehore dat er vijf basisspeelsters van vorig seizoen zijn vertrokken. Hij doet er heel luchtig over. ,,De geschiedenis voor me is ’dead and burried’ wat mij betreft. Ik trek een lijn en we beginnen vanaf vandaag opnieuw. Zowel voor de club als voor mijzelf is dit het moment om op te staan en te laten zien wat we waard zijn. ”

Naast rugbycoach zal Sharples in Nederland aan de slag gaan als personal trainer. ,,Het trainen van mensen is hetgeen ik mijn hele werkende leven al doe. Ik wil het beste uit mensen en spelers halen. Wanneer ze alles geven, ben ik een relaxte coach en zorg ik voor een hoop plezier op het veld. Wanneer ze verzaken, gaat echter de zweep erover en wordt het minder leuk voor ze. Het is aan de speelsters om te kiezen welke trainer ze het liefste zien.”

Roland de Mooij (48), teammanager bij de vrouwen van Waterland, is verheugd met de komst van de nieuwe coach, maar weet ook dat hem een zware taak staat te wachten. ,,De doelstelling blijft een plek bij de eerste drie, maar door het vertrek – of later instromen – van een paar bepalende speelsters zal dit niet makkelijk worden. Het mooie is dat onze nieuwe trainer zelf waarschijnlijk niet eens tevreden zal zijn met een derde plek. Zijn ambities reiken verder.”

De speelsters waar De Mooij op doelt, zijn Krista Konijn, Amber Laan, Leah van Zeeland, Chantal Griek en Robin Arends. ,,Leah van Zeeland zit al vanaf januari in Australië. Ze rugbyt daar en doet dat zelfs zo goed dat de kans bestaat dat ze er nog langer blijft. Indien ze wel terugkomt, krijgen we een betere speelster terug met een schat aan ervaring. Daar is de hoop wel een beetje op gevestigd. En op de komst van een aantal sterkte buitenlandse dames. Overigens is daar nog niets over duidelijk.”

Domper

Die onduidelijkheid is voor Kimberley Haaker (26) een flinke domper na een geweldige seizoen. ,,Je hoopt voort te borduren op het succes. Als je dan steeds een bericht krijgt dat er weer een ploeggenoot is vertrokken, werkt dat niet motiverend. Begrijp me niet verkeerd, de meiden die zijn gebleven, hebben er ongelooflijk veel zin in. Ik zelf ook. We moeten als club alleen nog meer aandacht geven aan de ledenaanwas en scouting bij de dames. Toch denk ik dat we dit jaar alsnog kunnen stunten. We vangen de klappen met z’n allen op.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen