Odin’59 boekt moeizame bekerzege op Gemert

Jason Halman, een van de nieuwkomers bij Odin’59, poogt zijn tegenstander van Gemert uit te spelen.
© Foto Ronald Goedheer
Heemskerk

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Odin’59 zich zaterdagmiddag op eigen kunstgras geplaatst voor de tweede voorronde in het KNVB bekertoernooi. De Heemskerkers, die de laatste 25 minuten met tien man moesten zien door te komen, versloegen het naar de 3e divisie zondag gepromoveerde Gemert met 3-1.

Het bekersprookje van afgelopen seizoen is geschiedenis. Net als 55 andere amateurteams moet Odin weer van voor af aan beginnen. En dat bovendien heel vroeg in het seizoen; verreweg de meeste selecties zijn nog maar amper een maand in voorbereiding. „Je kon vanmiddag heel goed zien dat de vermoeidheid gaandeweg toesloeg”, analyseerde trainer Anthony Correia. „En dat is dan ook niet zo vreemd; we moeten nog in het ritme komen. Dan neemt ook de scherpte toe.”

In de eerste helft was bij de thuisploeg weinig te merken van de intensieve trainings- en wedstrijdarbeid die zijn ploeg sinds medio juli in de benen heeft. Vanaf de aftrap toonde het elftal inzet en durf. Correia posteerde Nicky Eekhout, Mouad Benchekh en aanvoerder Ron Scheffer als centraal trio achterin. Daar mist Correia immers vaste waarde Milo Cremers die tobt met knieproblemen.

Jim Hulleman begon op het middenveld. Samen met Jason Halman, als rechterspits nu op links, onderscheidde de blonde werker zich in het eerste bedrijf meermalen nadrukkelijk.

Tegenstander Gemert beperkte zich in de openingsfase tot loeren op de counter. De eerste geslaagde versie hiervan in de 15e minuut werd wegens vermeend buitenspel teruggefloten. De thuisploeg kwam met de schrik vrij. Om nog geen twee minuten later ook nog de voorsprong in de schoot geworpen te krijgen. Op een inzet van Mart Willemse werd de ongelukkige gastheren binnen de zestien hands verweten. Hulleman verzilverde dankbaar de toegekende penalty.

Daarmee kreeg Odin nog meer controle over de wedstrijd. Gemert probeerde het combinerend, maar was slordig in de eindpass. Voor Odin viel het allemaal net wel goed. Zoals in de 27e minuut bijvoorbeeld, toen de goed doorzettende Halman de bal voor de voeten van Jurjen Dikker bezorgde. Die kon de intikker niet missen: 2-0. Pal voor rust mocht keeper Joost Meendering zich onderscheiden in een scrimmage. Dat deed hij voorbeeldig, maar het bleek voor niets. Scheidsrechter van dienst Henshuijs zag namelijk in een buiteling in de rug van Willemse naast het doel een strafschop. Thijs van Pol benutte de pingel, zodat beide ploegen gingen rusten bij een 2-1 tussenstand.

De pauze leek Odin geen goed te hebben gedaan. De thuisploeg kwam slecht de kleedkamer uit. „Ik snapte er niks van”, keek Scheffer daar vol verbazing op terug. „In de hele eerste helft was er niks aan de hand. Na rust hadden we ineens geen enkele afvallende bal meer, het middenveld stond te veel te ver uit elkaar.”

Toch slaagde een ijverig, maar niet heel slim acterend Gemert er niet in zichzelf te belonen. Zelfs nadat Willems na zijn tweede geel mocht vertrekken, lukte het de gasten niet serieuze kansen te creëren. Dat lukte Odin wel: invaller Thom de Vries zag in de slotfase na een reeks fraaie kapbewegingen zijn inzet op het hoofd van spits Sietse Brandsma belanden, die de uitlopende keeper listig klopte.

Odin’59: Meendering, Boekel, Willemse, Scheffer, Halman (76. De Vries), Dikker (60. Driever), Brandsma, Eekhout (57. Kansen), Benchekh, Tros, Hulleman.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen