Premium

Man die belde over vuurwerkbom bij politiebureau Den Helder bedreigde eerder mensen met de dood

Man die belde over vuurwerkbom bij politiebureau Den Helder bedreigde eerder mensen met de dood
Den Helder

De Helderse man, die dit voorjaar 112 belde met de mededeling dat er een (vuurwerk)bom tot ontploffing zou worden gebracht bij het politiebureau aan de Bastiondreef, heeft vaker dreigende taal uitgeslagen.

De 23-jarige Remco D. staat vrijdag bij de rechtbank in Alkmaar niet alleen terecht voor de valse bommelding. D. wordt tevens ten laste gelegd dat hij op 25 juli 2018 via e-mail iemand met de dood heeft bedreigd. Op een andere wijze zou hij op 7 november vorig jaar twee mensen met de dood hebben bedreigd.

D. wordt ervan verdacht dat hij op 20 maart alarmnummer 112 heeft gebeld met de boodschap dat er een (vuurwerk)bom zou ontploffen bij het politiebureau in zijn woonplaats. Daarop werd groot alarm geslagen, mede doordat de melding twee dagen na de tramaanslag in Utrecht plaatsvond.

De toegangswegen naar de Bastiondreef werden uit voorzorg afgezet. Op het pand stonden mensen op het dak op de uitkijk. Agenten met kogelwerende vesten bewaakten de directe omgeving. Al snel kwam D. uit onderzoek naar voren als de beller.

Korte tijd na de melding werd hij langsfietsend overmeesterd door agenten die bij het bureau aan het posten waren. Hij werd aangehouden en zou vervolgens ook nog eens een politiecel hebben vernield.

Voor het doen van een valse bommelding riskeert de Helderse man een maximale gevangenisstraf van vier jaar. Of een boete die kan oplopen tot €20.750.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen