Premium

Heel kort bekeravontuur voor DEM na onnodige nederlaag in Rijssen tegen Excelsior’31

Heel kort bekeravontuur voor DEM na onnodige nederlaag in Rijssen tegen Excelsior’31
DEM-speler Tim uit den Bogaard probeert aanvaller Hakim Ezafzafi van Excelsior’31 de doortocht te beletten.
© Foto Orange Pictures/Albert ten Hove
Rijssen

De bekerdroom van DEM is al in de eerste ronde uit elkaar gespat. In de uitwedstrijd tegen het eveneens in de derde divisie uitkomende Excelsior’31 werd een 2-1 nederlaag geleden.

Als DEM-trainer Arvid Smit ergens een hekel aan heeft is het verliezen, zeker als hij na afloop moet constateren dat het verlies onnodig was. De oefenmeester had er na het duel tegen Excelsior’31, een ploeg die vorig seizoen op de laatste wedstrijddag kampioen van de zaterdaghoofdklasse werd, dan ook flink de pest in. ,,Je weet dat je tegen deze tegenstanders steeds minder kansen krijgt”, analyseerde hij. ,,Dus de kansen die je dan krijgt moeten doelpunten zijn. En dat was vandaag bij ons niet het geval.”

Hoewel Smit een brede selectie tot zijn beschikking heeft, trad hij in dit duel toch aan met een groot aantal spelers die vorig seizoen ook in de basis stond. Alleen de voorhoede kende met Mounji Mounir, Jesse Arendse en Kick de Goede een andere samenstelling.

Experimenteren

Het drietal had het zwaar. Waarschijnlijk zal Smit in deze linie nog wel experimenteren. Twintig minuten voor tijd mochten Cerilio Cijntje en Mike Adrichem een poging doen de stootkracht proberen te verbeteren. Tevergeefs.

De bezoekers kwamen wel sterk uit de kleedkamer, want in het eerste kwartier had de thuisploeg niet veel in te brengen. Daniel Man had de openingstreffer op zijn schoen, maar toonde zich oog in oog met de doelman niet koel genoeg.

Vlak voor de wissel liep DEM ineens achter de feiten aan. Een foute inspeelbal die door spits Jamarro Diks werd opgepikt hielp de thuisploeg aan de leiding: 1-0. Na de hervatting gaven beide ploegen elkaar niet veel toe. De achterste linies hadden de overhand zodat er weinig kansen werden gecreëerd.

In de tiende minuut kwam DEM toch op gelijke hoogte toen Twan Verswijveren bij een corner werd vastgepakt en Tim uit den Bogaard de strafschop onberispelijk binnenschoot: 1-1. De 2-1 uit een vrije trap van Hakim Ezafzafi kwamen de bezoekers echter niet meer te boven.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen