Brandweerwagen brandt uit op A7 bij Middenmeer, weg enige tijd dicht richting Den Oever [video]

© Foto DNP.NU
1/2
Middenmeer

Bij Middenmeer is zondag op de A7 een ladderwagen van de brandweer uitgebrand. De weg was tussen Medemblik en Middenmeer enige tijd dicht in de richting van Den Oever. Er is niemand gewond geraakt.

Het voertuig was vanuit Amsterdam op weg naar Den Helder voor een inzet toen de inzittenden ineens een klappend geluid hoorden. Dit werd steeds erger. Niet veel later zette de bestuurder het voertuig stil op de vluchtstrook. Toen de brandweerlieden waren uitgestapt, begon het voertuig te branden.

Omdat de ladderwagen geen blusmogelijkheden heeft, moest gewacht worden op collega’s uit Abbekerk en Medemblik die het vuur konden bestrijden.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan door een defect in de motor, schrijft Het Parool. Dat verder meldt dat de ladderwagen onderdeel is van een specialistisch team en daarom onderweg was naar Den Helder. Daar dreigde iemand van een dak te springen. De uitgebrande ladderwagen beschikte over een sprongredder.

Lees ook: Bernhardplein in Den Helder urenlang afgesloten omdat verwarde vrouw van dak appartementencomplex dreigt te springen

© Foto’s DNP.NU

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.