Premium

Cupcakes verkopen voor kinderafdeling Dijklander Ziekenhuis in Hoorn

Cupcakes verkopen voor kinderafdeling Dijklander Ziekenhuis in Hoorn
Eline de Hart, Feline Zwaan en Shiobian Beerepoot verkopen cupcakes voor het goede doel.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

Het is af en toe een drukte van belang in de keukens van familie De Hart, Zwaan en Beerepoot in Hoorn. En dat allemaal dankzij de dochters des huizes; zij hebben het plan gevat om cupcakes voor de kinderafdeling van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn te bakken. Doel van deze actie: een mooie televisie en misschien nog wat extra’s.

Eline de Hart, Feline Zwaan en Shiobian Beerepoot wilden graag iets doen voor een goed doel. In de achtertuin van de familie De Hart, die uitkijkt op het Dijklander Ziekenhuis ontstond het idee om geld in te zamelen voor de kinderafdeling. In overleg met het ziekenhuis werd het spaardoel bepaald: een grote televisie in de centrale hal om samen met de familie tv te kunnen kijken.

Cupcakes

De eerste stappen worden gezet met de verkoop van cupcakes langs de deuren. In de Mediamarkt en Deen worden mooie sponsors gevonden. De Mediamarkt heeft beloofd een deel van de tv te voldoen, de supermarktketen is de leverancier van de bakmix. Ouders draaien op voor de kosten van de versieringen. „Prima natuurlijk!”, stelt Toine Beerepoot. „We vinden het leuk dat het helemaal van de meiden zelf komt, ze werken er keihard aan.”

Acties

Er werd contact gezocht met voetbalvereniging Always Forward om tijdens een jeugdtoernooi cupcakes te verkopen, er komen bestellingen binnen voor verjaardagen, en ook op het werk van de ouders worden de baksels uit eigen keuken verkocht. Bij de Woonzorgvilla Hart van Zwaag worden elk weekend rond de 50 minitaartjes afgeleverd. „De meiden hebben van sportschool Mobilito in Hoorn ook nog eens 370 euro gekregen”, vertelt vader Toine trots. „Ze gaan door met inzamelen tot september, als de verbouwing van de kinderafdeling start.”

Afgelopen zaterdag stond het drietal bij Deen aan de Vredehofstraat in Hoorn. In twee uur tijd werden er 150 cupkakes gekocht, goed voor een extra opbrengst van 235 euro.. „Er is nu meer dan genoeg geld voor mooie een televisie. In totaal hebben de meisjes 2060 euro opgehaald. Van het geld dat over is, worden er wandpuzzels voor peuters aangeschaft. De meisjes dachten aan een playstation, maar dat vonden ze bij de Dijklander niet zo’n goed idee.”

Verbouwing

Twee jaar geleden zijn de kinderverpleegkundigen met een sponsoractie begonnen om van de kinderafdeling een ’thuis’ voor de jongste patiëntjes te maken. Naar verwachting wordt in september gestart met de verbouwing. Naast een zithoek en een lange tafel waar de kinderen met hun ouders kunnen eten, is er dankzij de cupcake-meisjes straks ook de mogelijkheid om samen televisie te kijken. Op de kinderafdeling van het Dijklander Ziekenhuis komen jaarlijks rond de 2.500 kinderen die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis worden behandeld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen