Dolberg staat voor vertrek bij Ajax

Kasper Dolberg.© Archieffoto: AFP

ANP
AMSTERDAM

Kasper Dolberg lijkt voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. De Deense spits ontbreekt in de selectie van de Amsterdamse club voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, aanvang 18.30 uur.

Dolberg staat in de belangstelling van TSG 1899 Hoffenheim. De Duitse club, waar Alfred Schreuder de nieuwe hoofdtrainer is, wil de spits graag huren. Hoffenheim heeft concurrentie gekregen van OGC Nice. De Fransen willen Dolberg het liefst definitief inlijven.

Trainer Erik ten Hag bevestigde vlak voor het duel met VVV-Venlo dat Dolberg met meerdere clubs in gesprek is. "Als er witte rook is, dan zullen we dat melden", zei hij. De coach van Ajax wilde niet vertellen of hij Dolberg het liefst verhuurd of verkocht ziet worden. "Maar ik heb intern wel mijn advies gegeven. Hij heeft exceptionele kwaliteiten maar moet meer gaan spelen. Dat kan bij ons, maar dan moet hij de strijd aan gaan."

Dolberg haalde de afgelopen jaren bij Ajax nooit meer zijn hoge niveau van het seizoen 2016-2017. Hij begon vorige maand nog als basisspeler aan de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Dolberg is de laatste weken bij Ajax in de spits voorbijgestreefd door Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen