Voorwaardelijke celstraf en 120 uur werken voor bezit van geweerpatronen

Ron Ranzijn
Den Helder

Bezit van 81 geweerpatronen is J. K. (26) uit Den Helder komen te staan op een dag zitten, veertien dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur. Daarnaast wordt een voorwaardelijke werkstraf van twintig uur ten uitvoer gelegd.

K. had eerder een werkstraf verricht wegens wapenbezit. Daarom moest politierechter S. Angenent-Bakker hem naast de taakstraf een onvoorwaardelijke celstraf opleggen. K. zou eind maart vorig jaar zelf bij de politie gemeld hebben dat I. van der W. (21) thuis in Den Burg munitie had liggen. De politie trof op diens kamer ook een handelshoeveelheid van bijna tien gram amfetamine aan. De bewoner is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur waarvan 50 uur voorwaardelijk.

Van der W. had verklaard dat hij de munitie die dag voor K. in bewaring had gekregen. K. schoof de schuld door naar een dorpsgenoot. Die verklaarde op zijn beurt dat hij de munitie in onderpand had gehad van K. in verband met een schuld. K. zei daarentegen dat zijn schuldeiser hem had opgedragen de munitie te verkopen in verband met diezelfde schuld.

K. vindt dat zijn dorpsgenoot gedagvaard had moeten worden. Hij ontkende nu dat hij de munitie in handen had gehad. Uit een telefoongesprek blijkt dat echter wel.

Meer nieuws uit NHD

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.