AZ-verdediger Ron Vlaar: ’Mooi dat wij deze bijzondere wedstrijd zo hebben kunnen afsluiten’

Ron Vlaar feliciteert Stijn Wuytens met zijn treffer.
© Foto VI Images
Den Haag

,,Ik denk dat wij geen idee hebben van het werk dat hier is verricht door alle mensen van de club. Het maakte dit in alle opzichten een bijzondere wedstrijd. Mooi dat wij die zo hebben kunnen afsluiten’’, zei Ron Vlaar na de 4-0 zege van AZ op FC Marioepol.

De overwinning op de Oekraïners kwam opvallend gemakkelijk tot stand. Slaagde AZ er vorige week in Odessa niet in om een bres te slaan in de muur die FC Marioepol optrok voor eigen doel, nu slaagde het hier liefst vier keer in.

,,Ik vond hen beter dan vorige week’’, zei Vlaar toch over de geboden tegenstand. ,,Wij waren alleen zelf ook veel beter. Veel klinischer. Vorige week gaven we heel veel voorzetten, maar was het iedere keer net niet. Nu was het bij de eerste kans direct raak. Nou ja, misschien dat we daarvoor al een paar kleine kansen hadden gehad, maar bij de eerste de beste échte kans maakten we gelijk een heel mooie goal.’’

Aan de andere kant kreeg Marco Bizot beduidend minder te doen. Een keer slechts moest de goalie echt handelend optreden, maar opnieuw hij hield zijn doel schoon. Het is alweer de zesde nul die AZ weet te houden. In geen officiële wedstrijd hoefde Bizot dit seizoen nog een bal uit het net te halen.

AZ scoorde er zelf nog lustig op los. Goede goals, vond Vlaar. ,,We maken nog een mooie goal uit een corner’’, zei hij over de 3-0 van zijn kompaan achterin, Stijn Wuytens.

Na tachtig minuten vertrok Vlaar naar de kant. Met de hamstring waar hij al vroeg in de wedstrijd naar greep had dit niets te maken. ,,Ik schrok er wel even van toen het erin schoot. Of het met kunstgras te maken had? Ik denk het niet. Ik had ’m ook uit kunnen spelen, maar het stond 3-0 dus wilde de coach geen risico’s nemen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen