Niedorp en Winkel bekeren week eerder al; ZAP opent voetbalcompetitie tegen Den Helder

Schagen

De eerste bekerwedstrijd staat zaterdag zaterdag 24 augustus al op het programma. Als Winkel de buren van Nieuwe Niedorp bezoekt. De aftrap (17 u) is een week vervroegd omdat op de oorspronkelijke datum, 15 september, het Floralia in Nieuwe Niedorp is.

Traditioneel wordt er dan bij de vijfdeklasser niet gevoetbald. Zoals Winkel een zondag later, 22 september, standaard wegens het bloemencorso vrijaf krijgt van de KNVB. En de competitie derhalve niet thuis wordt geopend tegen De Blokkers maar de mannen van de nieuwe trainer Remy Zoer pas op 29 september hun seizoen in de derde klasse starten bij Grasshoppers. Om niet langer dan strikt noodzakelijk stil te hoeven zitten staat er voor dinsdagavond 24 september een oefenwedstrijd bij Schagen United gepland zodat Winkel ook weer aan kunstgras kan wennen. Het nu vrije weekeinde rond 15 september krijgt als het even lukt ook nog een invulling.

De fusieclub uit Schagen heeft al geoefend. Bij Vrone werd met 2-1 verloren na een 0-1 voorsprong door een treffer van Milan Bakker. Die daarmee als allereerste maker van een doelpunt historie schreef. Zij het nog niet in officieel verband. Trainer Sem Wokke gunde zijn grote selectie zoveel mogelijk, met twee teams, speeltijd. Zondag is de volgende oefengelegenheid op Groenoord waar Kleine Sluis dan op bezoek komt. Wederom met twee selecties waarvan er een om half twaalf aftrapt en de andere om twee uur. Trainer Wokke zegt: ,,We gaan nu langzamerhand serieus naar het eerste elftal toewerken.’’

Competitieprogramma

Schagen United begint in de vierde klasse met een uitwedstrijd tegen Geel Zwart, aldus het competitieprogramma dat de KNVB vrijgaf. Twee van de hoogste vertegenwoordigers van de regio, ZAP en promovendus VIOS, treffen elkaar al 29 september, op de tweede speeldag, in Warmenhuizen. De Polderse ploeg heeft met Den Helder als tegenstander ook een pikant openingsduel in Breezand. VIOS bezoekt West-Frisia. Kleine Sluis, als kampioen naar 2A gepromoveerd, begint bij HSV. Twee rondes later, 6 oktober, is al de Polderse derby.

De derde klasse begint voor deze regio ook met een streekgevecht. Hollandia T krijgt op De Kuil bezoek van promovendus DWOW.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen