Premium

Jongste bemanningslid Jeppe Bösal (12) klimt in het want van zeilschip de Halve Maen

Jongste bemanningslid Jeppe Bösal (12) klimt in het want van zeilschip de Halve Maen
Jeppe Bösal, met twaalf jaar het jongste bemanningslid aan boord van de Halve Maen.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

De afscheidstournee van de Halve Maen is begonnen. Tot eind september vaart het zeilschip met passagiers nog over het Markermeer voordat het koers zet naar Rotterdam en uit Hoorn zal verdwijnen.

Vrijdag werden er nog er twaalf avondzeiltochten onder de 750 aandeelhouders verloot. Jeppe Bösal, met twaalf jaar het jongste bemanningslid van de Halve Maen, trok de winnaars en klom nog even in het want van de Halve Maen.

Jeppe is volledig in de ban van de maritieme wereld en al vier jaar lang is hij niet weg te slaan uit de Hoornse haven. Sinds dit vaarseizoen is hij aan boord officieel aangesteld als bemanningslid van de Halve Maen en klimt hij in de zeilen om in de mast de zeilen los te maken. Met het verdwijnen van de Halve Maen zal zijn interesse voor de scheepvaart zeker niet verflauwen. ,,Ik wil graag schipper worden op een containerschip en daarom heb ik me aangemeld bij de Maritieme Academie in Harlingen. Daar krijg je een opleiding tot schipper, matroos of stuurman. Dat is mijn toekomst.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen