Fitte Van Rijsselberghe is klaar voor generale

Dorian van Rijsselberghe
© Foto: ANP
TOKIO

Dorian van Rijsselberghe verschijnt zaterdag toch aan de start van het olympische testevenement in Tokio, waar volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden. De Texelse windsurfer, tweevoudig olympisch kampioen, is net op tijd hersteld van zijn elleboogblessure.

„Ik heb geen verwachtingen, want ik heb anderhalve maand niet kunnen varen. Nu ben ik weer pijnvrij en wil ik gewoon zo goed mogelijk varen. De focus ligt op het WK in september”, zegt Van Rijsselberghe, die ruim twee maanden last had van de blessure aan zijn elleboog.

„Ik had een tenniselleboog en dat terwijl ik niet eens tennis. De vorige trainingsperiode hier in Japan in juli heb ik daardoor weinig gedaan. Maar ik heb deze week voor het eerst in anderhalve maand weer gevaren. Pijnvrij, dus dat geeft de burger moed.”

Van Rijsselberghe is in voorbereiding op het WK, van 22 tot en met 28 september in Italië. Toch wilde hij het testevenement niet overslaan. „Dit is de generale repetitie en als je daaraan mee kan doen, dan wil je erbij zijn.”

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen